February 2019 - KhatyAiman February 2019 - KhatyAiman

Althea Makeup Box │ Jom Cantikkan Wajah Dengan Aura Dari Negara Korea

khatyaiman | 2/28/2019 04:24:00 pm | 1 Komen

Althea Makeup Box │ Jom Cantikkan Wajah Dengan Aura Dari Negara Korea

Althea telah melangkah lagi satu kejayaan di mana telah mengeluarkan set makeup yang begitu menawan hati. Althea makeup box sesungguhnya mempunyai produk makeup yang lengkap dan memberi kelainan kepada gaya tatarias wajah anda. Dengan pakaging yang cantik, semuanya di bawah harga mampu milik.

MASA MANDI LEBIH MENYERONOKKAN DENGAN CARRIE JUNIOR BUBBLY BAR

khatyaiman | 2/26/2019 03:23:00 pm | 4 Komen

MASA MANDI LEBIH MENYERONOKKAN DENGAN CARRIE JUNIOR BUBBLY BAR~MEMBERSIH SAMBIL MELEMBAPKAN KULIT SECARA SEMULAJADI


Masa mandi adalah lebih daripada sekadar rutin; ia adalah masa yang tepat dan berharga untuk mengeratkan hubungan. Ia merupakan rutian harian yang boleh memberi manfaat kepada kanak-kanak melalui belaian kasih sayang yang lebih dari ibu bapa dan penjaga. Mandi dapat membantu si manja untuk berehat dan setiap sentuhan fizikal memberikan mereka keyakinan terhadap kasih sayang dari ibu bapa.
 

Carousell’s #MakeSpaceForLove Helps Malaysians to Declutter Their Exes’ Items on Valentine’s Day and Chap Goh Mei

khatyaiman | 2/19/2019 04:22:00 pm | 30 Komen

Carousell’s #MakeSpaceForLove Helps Malaysians to Declutter Their Exes’ Items on Valentine’s Day and Chap Goh MeiKuala Lumpur, 19 February 2019 – Valentine’s Day is over but the Chinese community celebrates Chap Goh Mei (Chinese Valentine’s Day) today. In conjunction with the month of love, Carousell Malaysia launched a campaign, #MakeSpaceForLove, to encourage Malaysians to let go and sell their ex’s items of its marketplace.
 

Domino’s Pizza Memperkenalkan Pengalaman “EGG-CITING” bersama “EGGSTRA SHIOK” Royale, Salted Egg Pizza yang Baru!

khatyaiman | 2/08/2019 10:40:00 pm | 6 Komen

Domino’s Pizza Memperkenalkan Pengalaman“EGG-CITING” bersama “EGGSTRA SHIOK” Royale, Salted Egg Pizza yang Baru!


SHAH ALAM, FEBRUARI 8, 2019 – Pengalaman “EggstraShiok” menanti pelanggan dengan piza baru yang telah “menetas” di Domino’s Pizza. Sejajar dengan perisa yang menjadi kegilaan ramai, Domino’s telah melancarkan menu terkini iaitu Royale Salted Egg piza. Tawaran terhad ini mempromosikan kerak Royale merah yang dipadankan dengan sos telur masin bersama taburan telur masin untuk menambahkan “Eggstra kick” yang enak untuk dinikmati bersama keluarga dan rakan-rakan.

Adikfoods, Food enthusiast and [Center] Linda Hassan, Senior Vice President of Marketing, Domino’s Pizza Malaysia & Singapore as well as [Right] Mori Said, Food enthusiast during the panel session discussing the Salted Egg craze in Malaysia. 

Sempena pelancaran menu terbaru Domino’s Royale Salted Egg, diskusi menarik bertemakan “The Rise of Salted Eggs”telah diadakan. Mori Said dan Adik foods telah dijemput untuk memeriahkan lagi perbincangan bersama dengan Linda Hassan, Naib Kanan Presiden, Pemasaran Domino’s Pizza Malaysia & Singapura. Semasa sesi diskusi tersebut, para panel berkongsi pendapat dan pandangan mereka terhadap tren telur masin serta membincangkan pelbagai topik seperti hidangan telur masin yang paling unik serta luar biasa yang dinikmati oleh rakyat Malaysia. Perbincangan tersebut telah membuktikan bahawa telur masin adalah sebuah hidangan yang versatil dimana ia sesuai untuk dipadankan bersama hidangan tempatan mahupun barat dan perisa yang sesuai untuk hidangan makanan utama mahupun pencuci mulut.

Shamsul Amree, Deputy President of Operations, Domino’s Pizza Malaysia & Singapore and Linda Hassan, Senior Vice President of Marketing, Domino’s Pizza Malaysia & Singapore unveiling the Eggstra Shiock Royale Salted Egg Pizzas!
                                                                   
Berpegang teguh kepada janjinya “It’s All About You”, Domino’s sentiasa memastikan kehendak para pelanggan dipenuhi dan ini terbukti dengan penghasilan Salted Egg piza. Demi memenuhi citarasa para pelanggan, terdapat tiga jenis piza yang boleh dipilih iaitu Royale Chicken Pizza, Royale Tuna Pizza, dan Royale Delight Pizza. Ramuan unik yang berjaya menyatukan pelbagai rasa sekaligus melazatkan piza ini adalah sos telur masin. Pizza Royale ini dihasilkan khusus untuk mengimbangkan rasa lazat dan berkrim yang melengkapkan rasa dalam setiap gigitan. Tambahan lagi, Domino’s memperkenalkan Royale Chicken Wings yang disaluti telur masin dan daun kari yang aromatik. Domino’s juga memperkenalkan Royale Cheesy Stix baharu, dengan sentuhan emas bagi melengkapkan menu ini.

Domino’s Pizza launches three Egg-cellent pizzas namely the Royale Chicken Pizza, the Royale Tuna Pizza and the Royale Delight Pizza! 

Di majlis pelancaran, Linda Hassan, Naib Kanan Presiden,Pemasaran Domino’s Pizza Malaysia & Singapura berkata, “Telur masin kini bukan lagi asing dalam kalangan kita dan ini adalah kerana ia adalah makanan asas bagi rakyat Malaysia. Ini dapat dilihat apabila popularitinya meningkat dimana iadi gunakan dalam pelbagai jenis makanan. Kami berasa amat “Egg-cited” kerana dapat berkongsi telur masin versi kami yang tersendiri. Kami juga berbesar hati kerana dapat memperkenalkan sos terbaru ini yang bukan sahaja akan membangkitkan selera mereka tapi juga bakal mencetuskan rasa nostalgia. Sejajar hidangan pada musim perayaan, piza telur masin Domino’s yang baru ini bakal menjadi penambah hidangan yang sesuai dalam meraikan perayaan dan juga bersama yang tersayang.”

Starting from February 11, 2019 customers can now enjoy the all new Royale Salted Egg Pizza! 

Juga hadir pada pelancaran tersebut ialah Shamsul Amree, Timbalan Presiden, Operasi, Domino’s Pizza Malaysia & Singapura berkata, “Selain daripada memastikan para pelanggan teruja dengan perisa yang unik dan baru, kami juga sentiasa berpegang kepada janji untuk meningkatkan pengalaman mereka melalui pelbagai cara. Kami  berbangga kerana dapat memberikan perkhidmatan yang berkualiti serta menyediakan pengalaman yang baik buat para pelanggan kerana dengan cara inilah kami mahu mereka mengingati kami. Misi utama kami adalah untuk mencipta pengalaman yang istimewa buat pelanggan menerusi perkhidmatan terunggul yang kami sediakan. Dalam menuju ke arah mencapai matlamat kami untuk memiliki 300 buah kedai menjelang 2020, kami akan terus berusaha untuk menyediakan kemudahan yang terbaik, produk yang berkualiti, perkhidmatan terunggul serta menyediakan nilai buat pelanggan kami.

Pelancaran Royale Salted Egg piza di Domino’s ini dihadiri oleh pihak media, para pencinta telur masin dan juga “food influencers” popular yang berkongsi minat terhadap telur masin.

Untuk nilai yang lebih berbaloi, para pelanggan boleh memilih Royal Combos yang terdiri daripada Royale Buddy Combo hanya pada RM39.90 dan Royale Super Combo hanya untuk RM59.90. Di samping itu, para pelanggan boleh menambah Royale Chicken Wings pada RM12.75 atau RM13.70 sebagai ala carte. Selain itu, pelanggan juga boleh memilih untuk menambah Royale Cheesy Stix pada harga RM8.30 atau RM9.25 sebagai ala carte.

Pelbagai menu edisi terhad terbaharu seperti Eggstra Shiok Royale Salted Egg piza, Royale Chicken Wings dan Royale Cheesy Stix boleh didapati di Domino’s Pizza di Semenanjung Malaysia bermula daripada 11 Februari 2019. Anda boleh mengunjungi cawangan Domino’s, membuat pesanan dalam talian di http://www.dominos.com.my/, atau menghubungi 1300-888-333.

Untuk mengetahui tentang menu terbaru Domino’s Pizza Royale Salted Egg dan juga promosi yang sedang berlangsung, sila layarilaman web kami di http://www.dominos.com.my/.

Textual description of firstImageUrl

Kitsui Meal Replacement

khatyaiman | 2/02/2019 06:16:00 pm | 6 Komen

Kitsui Meal Replacement

Hai semua. Impian untuk mendapatkan berat badan yang ideal adalah impan semua orang. Tetapi adakah ia sangat susah atau mudah? Pokok nya adalah diri sendiri. Boleh kah kita istiqomah dalam merialisasikan impian tersebut. Dengan Kitsui Meal Replacement anda jangan risau, bukan lah apabila kita ambil terus kurus ya, ianya adalah untuk membantu memberi semangat dalam proses ke arah itu.

Mengenai Kitsui Meal Replacement

Ianya adalah adalah campuran minuman botani yang bertindak untuk gantikan makanan tengahari atau makan malam. Ianya juga dapat dapat membantu untuk rasa kenyang serta membantu membakar lemak .
Sebenarnya Kitsui Meal Replacement bukanlah suatu produk yang di perbuat daripada ubat. Sifatnya juga bukan untuk membantu sakit-sakit kronik.

Produk Kitsui Meal Replacement adalah hanya makanan tambahan kita seharian. Kitsui Meal Replacement hanya membantu mengimbangkan nutrisi yang berkurangan dari makanan seharian kita semua. 
Produk Kitsui Meal Replacement ini terdiri daripada :-
  • Spirulina
  • Oat fiber
  • Brown rice
  • Psyllium Husk

Kelebihan Meal Replacement

  • mencegah atau melambatkan penyerapan karbohidrat dan lemak yang berlebihan dalam sistem pencernaan
  • Tinggi protein dan serat
  • Rendah kalori dan gula
  • Mudah dan pantas serta sesuai untuk diet
  • Boleh membantu mengawal berat badan berlebihan

Cara pengambilan Meal Replacement

Ianya sangat mudah kerana Kitsui Meal Replacement di datangkan dalam bentuk paket . Ambil 1 paket dan campurkan ke dalam 250ml – 300ml air suam, kemudian goncangkan sehingga larut. Selepas itu kena minum serta merta. Jangan lupa untuk makan secara seimbang dan amalkan senaman untuk mendapatkan kesan yang terbaik.
Cara pembelian Produk Kitsui Meal Replacement
Bagi anda yang berminat untuk mencuba Produk Kitsui Meal Replacement ini, boleh dapat kan di farmasi yang sah seperti Watson & Guardian. Awas ya, jika anda beli selain watson dan guardian, ianya adalah fake. Atau pun juga boleh terus ke laman web HQ Kitsui /  Shopee @ Lazada . Harga Sekotak RM38.80 dan mempunyai 15 paket kesemuanya.

Untuk maklumat lanjut boleh rujuk ke :-

Website : www.kitsui.com.my
Facebook : kitsuimy
Instagram : kitsuimalaysia

Selamat mencuba. #1 jenama terunggul di hati pengguna.

Kitsui Woman Secrets

khatyaiman | 2/01/2019 03:37:00 pm | 1 Komen

Kitsui Woman Secrets – Rahsia Jamu Wanita

Menjadi seorang wanita, banyak perkara yang sering di fikirkan. Kesihatan, umur, kewangan dan juga orang di sekeliling. Yang sudah berkahwin, akan mencari jalan supaya dirinya sentiasa terbaik untuk pasangannya. Banyak perkara yang perlu di lakukan sehingga kadang kala  seorang wanita mengabaikan masa untuk memberi ruang kepada dirinya sendiri. Kitsui Woman Secrets adalah satu produk yang sesuai dalam membantu mengurangkan masalah dalaman wanita pada masa kini. Jadi tiada alasan untuk mengatakan 'tidak' kelihatan cantik dan sihat sepanjang hari.

HOT DOMINO’S PIZZA DEALS EXCLUSIVELY ON SHOPEE

khatyaiman | 2/01/2019 10:11:00 am | 3 Komen

HOT DOMINO’S PIZZA DEALS EXCLUSIVELY ON SHOPEEIrresistible pizza deals during Chinese New Year


KUALA LUMPUR, FEBRUARY 1, 2019 – Domino’s Pizza lovers can rejoice as the pizza brand is now officially on Shopee, the leading e-commerce platform in Southeast Asia and Taiwan. Exclusively for Shopee users only, pizza lovers will get to enjoy tantalising deals that could prove really difficult to say no to.
KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com