An Evening At Olive Tree Hotel - KhatyAiman An Evening At Olive Tree Hotel - KhatyAiman

An Evening At Olive Tree Hotel

khatyaiman | 3/09/2023 10:00:00 am | 0 Komen

Assalamualaikum w.b.t

08 Mac 2023 yang lalu, Olive Tree Hotel telah mengadakan sebuah majlid bagi menyantuni beberapa badan kebajikan yang terpilih di Pulau Pinang. Program yang di nama kan An Evening At Olive Tree Hotel juga turut dihadiri dari kalangan badan-bdan korporat dan NGO disekitar Pulau Pinang
Ruang dewan yang besar kelihatan sangat indah hasil deko dari pihak hotel. Pada malam itu, majlis juga turut di selitkan dengan persembahan band dari Kumpulan YPSILON. Persembahan pada malam itu disampaikan dengan pelbagai jenis lagu pilihan dari penyanyi antarabangsa.
Antara badan kebajikan yang terpilih untuk acara pada malam itu seperti Children Protection Society, Pertubuhan Kebajikan Insaniah Negeri Pulau Pinang, St Nicholas Homes,Penang Hospice Society Seberang Perai. Pure Lotus Hospice dan LemmeLearn.


Majlis juga diserikan dengan acara tarinan pembukaan dari Kumpulan Kebudayaan Negeri Pulau Pinang. Kumpulan ini menyediakan tarian dari pelbagai jenis etnik di Malaysia. Acara penutup sangat meriah kerana kumpulan tarian menjemput tetatmu untuk menari lagu zapin melayu bersama-sama sebagai tanda sokongan kepada mereka yang hadir pada malam itu.
Sudah pastinya, pihak hotel tahu cara untuk menambat hati para sicilik agar mereka merasa lebih seronok untuk terus berada di dalam majlis tersebut. Pihak hotel telah menjemput Badut Jim Jim untuk melakukan beberapa aktiviti yang menarik untuk kanak-kanak yang berada di dalam dewan. Bukan sahaja kanak-kanak yang terhibur, para tetamu yang lain juga turut merasai kegembiraan melalui aktiviti yang di lakukan oleh Jim Jim.


Selelsai acara tarian penutup, para tetamu dijemput untuk menyertai beberapa aktiviti yang telah disediakan oleh pihak hotel. Mengambil  gambar untuk dijadikan sebagai kenang-kenangan. Acara Green Craft ini sangat seronok tahu sebab bukan kanak-kanak sahaja yang boleh buat, malah orang dewasa juga turut merasa semangat untuk melakukan kannya. Setiap hasil Green Craft yang siap boleh dibawa pulang untuk dijadikan sebagai gift.Acara pada malam itu sesungguhnya sangat bagus untuk para tetamu yang hadir. Ini adalah untuk sambutan bagi menyantuni buat mereka yang kurang bernasib baik dari kalangan Rumah pertubuhahan yang di pilih. Program ini patut dteruskan agar pertubuhan yang lain dapat menikmati suasana mewah dan esklusif hotel.

No comments:

Post a Comment

KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com