March 2020 - KhatyAiman March 2020 - KhatyAiman

Duduk Rumah, Shopee Hantar

khatyaiman | 3/26/2020 06:20:00 pm | 2 Komen
Duduk Rumah, Shopee Hantar
Beli-belah dengan selamat dari rumah dengan tawaran RM0.44 dan
penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM8

 
KUALA LUMPUR, 26 Mac 2020 – Kerajaan baru-baru ini telah mengumumkan pelanjutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) hingga 14 April. Dalam tempoh ini, para pembeli masih boleh mendapatkan barangan penting mereka di Shopee, dan dihantar terus ke rumah melalui kempen 4.4 Shopee Brands Festival dari sekarang hingga 4 April.

Platform membeli-belah atas talian itu bekerjasama rapat dengan rakan kongsi, peruncit dan pembekal seperti FreshTap, Vinda, PetPet, Pediasure, Friso, dan Enfagrow serta Tefal, Watsons, Arctic Hunter, Photobook Malaysia, Unilever, HomeHuk, L’Oréal, realme, P&G dan Reckitt Benckiser untuk meningkatkan bekalan dan memberi pengguna pengalaman membeli-belah atas talian tanpa bimbang.
Kempen ini turut menampilkan koleksi produk khas “Stay Home Essentials” atau “Keperluan Ketika Duduk Di Rumah” yang menawarkan barangan runcit segar dan beku, bahan masakan, minuman, makanan ringan dan bijirin, susu formula, lampin, barangan penjagaan dan mandian bayi, mainan, produk penjagaan diri, keperluan rumah, makanan haiwan peliharaan dan peralatan kerja dari rumah.
Bagi mereka yang memerlukan suntikan semangat, mereka berpeluang untuk memenangi hadiah bernilai hingga RM444,000 hanya dengan bermain permainan Shopee yang menarik – Shopee Flip & Match, Shopee Lucky Bag, Shopee Throw dan One or Not.

Tandakan kalendar anda untuk dua tarikh ini – 27 Mac dan 4 April, kerana Shopee akan menawarkan penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM8 antara 12 pagi dan 2 pagi, dan penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM16 untuk waktu lain sepanjang hari. Nikmati juga tawaran RM0.44 dan RM4 yang tiada tandingan semasa Jualan Kilat Shocking Sale dan diskaun hingga 80%.
 

Anda tidak mahu ketinggalan dengan 4.4 Shopee Brands Festival, jadi layarilah https://shopee.com.my/44 

PENGHANTARAN PERCUMA DAN POTONGAN SEPARUH HARGA INISIATIF VITS KURANGKAN BEBAN RAKYAT MALAYSIA

khatyaiman | 3/24/2020 01:15:00 pm | 0 Komen

PENGHANTARAN PERCUMA DAN POTONGAN SEPARUH HARGA INISIATIF VITS KURANGKAN BEBAN RAKYAT MALAYSIA 


Virus Wuhan atau nama lainnya, SARS-CoV-2 yang menyebabkan COVID-19 boleh dipindahkan dari individu ke individu yang lain menerusi close contact atau interaksi yang dekat dengan individu yang telah dijangkiti.


Virus ini telahpun membunuh berpuluh ribu individu di seluruh dunia. Virus yang berasal dari kota Wuhan, China ini dipercayai berasal daripada amalan masyarakat China di Wuhan yang menjadikan bintang eksotik seperti ular dan kelawar sebagai makanan mereka.Dari hari ke hari, virus Wuhan ini terus menghantui dunia dan telah melumpuhkan bukan sahaja China, malah Korea Selatan dan yang terkini memporak-perandakan masyarakat di Itali, Iran, Sepanyol, Jerman, Perancis, Amerika Syarikat, Switzerland, Norway dan Jepun.

Perintah berkurung dan/atau kawalan pergerakan telahpun dijalankan oleh beberapa negara yang paling terjejas ini bagi membendung penularan virus ini.  Pada awal kedatangan virus ini ke Malaysia, ia masih lagi terkawal dan dikatakan dapat dibendung.

Malah, rakyat Malaysia lebih tertumpu kepada perpindahan kuasa daripada Pakatan Harapan ke Perikatan Nasional dan terlupa sebentar ancaman wabak COVID-19 ini kepada negara.  Walaubagaimanapun, gelombang kedua wabak COVID-19 ini adalah sesuatu yang tidak boleh diendahkan.

Kebimbangan ini tentunya meresahkan rakyat. Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin telah, menerusi perutusan beliau pada hari Isnin, 16 Mac 2020 mengarahkan agar Perintah Kawalan Pergerakan dikuatkuasakan di seluruh Malaysia dari 18 Mac 2020 sehingga 31 Mac 2020, pertama seumpamanya yang pernah dilaksanakan sejak negara mencapai kemerdekaan.

Perintah kawalan pergerakan ini bukanlah perintah berkurung ataupun darurat tetapi lebih kepada satu bentuk inisiatif untuk menjarakkan hubungan sosial.

Oleh kerana itu, semua premis kerajaan dan swasta telah diarahkan ditutup kecuali yang terlibat dengan perkhidmatan penting, termasuk peruncitan dan bekalan makanan.


Dalam tempoh ini, rakyat Malaysia juga ditegah meninggalkan negara. Oleh kerana perintah ini bukanlah lockdown atau perintah berkurung, warga tidak berhadapan sebarang sekatan untuk bergerak di dalam Malaysia.

Sebarang perhimpunan keagamaan, sosial dan sukan wajib dibatalkan atau ditunda. Pelancong asing pula disekat daripada memasuki tanahair.
Sekiranya ada yang berdegil dan tidak mahu mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan ini, pegawai-pegawai yang terlibat dalam penguatkuasaan perintah ini boleh meminta bantuan pihak polis dalam memastikan kelancaran penguatkuasaanya, seperti yang termaktub dalam Seksyen 5, akta yang sama.

Rakyat perlulah saling tolong menolong, tidak mementingkan diri sendiri, berfikir secara matang dan memberikan kepercayaan kepada kerajaan dalam mengharungi dugaan ini.

Patuhilah Perintah Kawalan Pergerakan ini agar negara akan segera bebas daripada ancaman virus berbahaya ini. Dengan kerjasama semua, Malaysia akan berupaya untuk pulih seperti sediakala.

Hari ini merupakan hari ke 7 Perintah Kawalan ini dilaksanakan, nampaknya masih ada rakyat Malaysia yang berdegil dan tidak mengendahkan perintah kawalan ini wala pelbagai inisiatif kerajaan telah dibuat. Masih ada ramai rakyat Malaysia yang keluar untuk pulang ke kampung
Bantuan tentera juga telah dikerahkan untuk membantu pihak polis dalam pelaksanaan ini dan juga jalan-jalan utama ke luar masuk seperti Toll Jalan Duta, Toll Air Keroh dan Toll Sungai Besi telah di tutup melainkan dengan membawa surat pelepasan oleh majikan atau surat dari pihak berkuasa. 
Untuk meringankan beban rakyat ini dan mengurangkan rakyat untuk terus keluar membeli belah barangan keperluan keluarga, Vit Makanan Sdn Bhd pengeluar makanan mee segera Malaysia yang telah bertapak di Malaysia semenjak 1975 iaitu 45 tahun yang lalu, telah mengambil inisiatif untuk memberikan penghantaran percuma kepada seluruh rakyat Malaysia dengan membeli produk makanan mee kering dengan penurunan harga yang mendadak. 
Ini kerana menurut Pengarah Urusan Vit Makanan Sdn Bhd En Y.T Lai atau lebih dikenali sebagai “NoodlesMan Malaysia”, ‘ini cara Vits untuk berterima kasih kepada seluruh rakyat Malaysia yang telah menyokong produk Vits selama 45 tahun dan dengan rasa cintakan negara’, diharap agar bantuan ini dapat mengurangkan beban rakyat dan mengurangkan kesesakan di pasaraya. Kita sebagai rakyat Malaysia perlu berganding bahu untuk sama-sama ingin membanteras virus ini. 
“Produk istimewa ini telah mendapat sambutan menggalakkan dan saya berharap ramai lagi rakyat Malaysia dapat mengambil peluang ini. Pada saya, waktu getir ini bukanlah masa untuk kami di Vits membuat keuntungan, rugi sedikit tapi banyak manfaat kepada seluruh rakyat Malaysia’, katanya lagi.
Promosi boleh didapati di pautan ini; 

https://shopee.com.my/product/158877390/5305385695?smtt=0.0.9&fbclid=IwAR11T_KBxHjqkbpojbfmiwwCruxHdXxFgTZRu2iuyWPa6-gq-oAdwOELYoc
Selain itu juga Vit Makanan Sdn Bhd juga telah menyalurkan bantuan makanan kepada pihak hospital kepada Hospital Kuala Lumpur dan pelbagai lagi untuk mengurangkan masa mereka untuk makan agar mereka terus kuat dan tabah melawan virus ini. 

Teka Perisa Misteri Kerepek Pringles Untuk Hadiah Tunai RM20,000!

khatyaiman | 3/19/2020 02:58:00 pm | 1 Komen

Teka PerisaMisteri Kerepek Pringles Untuk Hadiah Tunai RM20,000! Cabar Citarasa anda dengan perisa misteri serba baharu edisi Terhad

Semua orang suka kejutan yang menyeronokkan, terutama dengan makanan ringan. Terbayang akan snek semestinya Pringles menjadi kegemaran di pesta dan keramaian. Dikenalo di seluruh dunia kerana bentuk kerepek yang unik dan di susun bertingkat-tingkat, kewujudan Pringles adalah untuk membawa keseronokan kepada semua orang. Sama ada anda mengidamkan snek dengan perisa hebat, atau sesuatu yang agak masam dan pedas, setiap kerepek Pringles yang berperisa sungguh ranggup, dan tidak berminyak pada jari dan mulut.

Rambut Kekal Wangi, Sihat Dan Bersinar Dengan Rangkaian Terbaru Dari Safi Shayla

khatyaiman | 3/06/2020 05:00:00 pm | 3 Komen

Rambut Kekal Wangi, Sihat Dan Bersinar Dengan Rangkaian Terbaru Dari Safi Shayla

Rambut sentiasa menjadi perkara penting untuk di jaga. Jangan di anggap remeh ya. Tambahan pula bagi wanita yang bertudung, akan berlaku suatu keadaan di mana, kepala berbau masam akibat peluh yang terkumpul di sekeliling tudung tersebut. Sangat tidak selesa kan. Sebenarnya, makin banyak cuba makin susah nak buat pilihan. Safi Shayla Botanical Silk tiba-tiba dating merungkai kekusutan fikiran dalam mencari produk yang sesuai untuk masalah rambut yang terjadi.

 
KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com