August 2017 - KhatyAiman August 2017 - KhatyAiman

FEMILAC MILK BOOSTER DARI FEEDMILK

khatyaiman | 8/30/2017 04:55:00 pm | 4 Komen

Tiba-tiba bengkak sebab Femilac Milk Booster #tibetibengkak dari Feedmilk

Assalamualaikum. Hai semua. Mommies mesti suka bila mana breast tiba-tiba bengkak sebab ambil femilac milk booster #tibetibengkak dari feedmilk. Mommies mesti mengimpikan susu yang berkhasiat, berkualiti dan pekat supaya bila bayi minum dia dan kenyang serta tidur bayi juga makin nyenak. Impian yang lagi besar di mana harapan supaya dapat menyusu bayi sehingga berumur 2 tahun.

Traveloka Official Online Travel partner KL2017

khatyaiman | 8/26/2017 10:00:00 am | 2 Komen

Traveloka Official Online Travel partner KL2017

Assalamualaikum w.b.t

Sempena SEA GAMES 2017(KL2017) Traveloka  adalah salah satu sponsors emas untuk KL2017 .Traveloka adalah official Online Travel partner untuk KL2017. Selaku menjadi rakan penaja SEA GAMES 2017(KL2017), pihak Traveloka telah menganjurkan pelbagai aktiviti diBooth Traveloka di Bukit Jalil dan sertai peraduan-peraduan yang dianjurkan di Booth Traveloka dan berpeluang untuk menangi pelbagai hadiah-hadiah menarik (Total prizes worth of rm200 000). 

 
Untungla bagi anda yang duduk berdekatan di Bukit Jalil. Boleh la rebut peluang yang ada untuk cuba memenangi hadiah yang di tawarkan. Selain itu juga, kita boleh menyokong para atlet yang terlibat dalam setiap sukan yang di pertandingkan. Semangat kesukanan pasti membuatkan para atlet merasa lebih bersemangat.

Ada pelbagai jenis sukan yang boleh kita pergi untuk melihat dan sambil memberi sokongan kepada para atlet. Acara yang paling best bola jaring. Sebab bola jaring ini mengimbau kembali zaman-zaman di alam persekolahan. Sekarang sukan bola jaring lebih seronok dan tidak perlu menahan panas kerana ianya berlangsung di dalam dewan. Dan sekalung tahniah di ucapkan kepada team bola jaring malaysia kerana berjaya mendapatkan emas bagi acara sukan bola jaring


"Hello, Malaysia! Adalah peluang besar bagi anda untuk mengetahui lebih lanjut mengenai negara tuan rumah kami. Bersempena dengan Malaysia sebagai tuan rumah Kuala Lumpur 2017 dan Traveloka sebagai Penaja Emas untuk acara sukan ini, Hello, Malaysia! Memberi anda peluang untuk melihat apa yang membuatkan Malaysia istimewa. Lihat pemandangan dan keajaiban destinasi utama di Malaysia. Temui permata tersembunyi dan marilah kita menunjukkan kepada anda apa yang menjadikan Malaysia, benar Asia."

5 Tips Menyusu Jika Puting Tenggelam

khatyaiman | 8/22/2017 04:45:00 pm | 3 Komen

 Tips Menyusu Jika Puting Tenggelam

Assalamualaikum w.b.t

Hai semua. Khaty nak kongsi sedikit pengalaman pasal puting susu tenggelam. Mommies yang kat luar sana mesti rasa strees kan. Faham sangat keadaan tu. 

Textual description of firstImageUrl

Program Jom Jimat Elektrik

khatyaiman | 8/17/2017 10:38:00 am | 0 Komen
TELOK PANGLIMA GARANG, 27 JULAI 2017 – Seramai 26 orang pelajar dan 3 guru pembimbing dari SMK Telok Panglima Garang (SMKTPG), Kuala Langat, Selangor telah berkunjung ke Taman Seri Medan yang terletak di Telok Panglima Garang untuk menjalankan program Kembara Jom Jimat Elektrik sempena pertandingan Toyota Eco Youth (TEY) 2017SMKTPG dipilih mewakili negeri Selangor dalam program tersebut di peringkat kebangsaan. Kumpulan pelajar dari SMKTPG yang dikenali sebagai Team Eco Panglima ini telah menjalankan program Kembara Jom Jimat elektrik selama 3 bulan. 


jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Team Eco Panglima bersama guru pembimbing, Pn. Norazimah yang berdiri dua dari kanan


Meningkatkan kesedaran kepada penduduk tentang kepentingan menjimatkan elektrik


Tujuan program Kembara Jom Jimat Elektrik ini adalah untuk meningkatkan kesedaran kepada penduduk Taman Seri Medan tentang kesan penggunaan elektrik yang berlebihan kepada alam sekitar. Kesan penggunaan elektrik yang berlebihan ini membawa kepada pemanasan sejagat. 

Menjadi tanggungjawab Team Eco Panglima untuk memberi kesedaran kepada penduduk setempat akan kesan negatif penggunaan elektrik yang berlebihan ini disamping memberi tips menjadi pengguna yang bijak kepada penduduk Taman Seri Medan. 


 
 

jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Bersama salah seorang penduduk Taman Seri Medan ketika menjalankan soal selidik

Pn. Norazimah Abd Talib selaku guru pembimbing Team Eco Panglima berkata, “Kami telah menyebarkan risalah tentang penggunaan serta kepentingan penjimatan elektrik kepada para penduduk di Taman Sri Medan tersebut. Disamping itu, kami juga menerangkan cara-cara untuk menjimatkan elektrik, seterusnya mengurangkan kadar bayaran bil elektrik.”


jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Bunting Kembara Jom Jimat Elektrik di Taman Seri Medan
“Melalui pemerhatian dan maklumat yang kami peroleh ketika pertama kali beramah mesra bersama para penduduk Taman Sri Medan, kadar bayaran bil elektrik mereka mencecah RM200 – RM500. Walau bagaimanapun, kami telah mencadangkan beberapa langkah untuk mengurangkan jumlah bil tersebut. Lawatan kali kedua pada bulan Julai, kami memperoleh keputusan yang agak mengejutkan di mana terdapat penduduk yang berjaya mengurangkan jumlah bil mereka daripada RM500 kepada RM200 ke atas dengan menggunakan langkah-langkah yang dicadangkan oleh kami.”

Beliau mengakhiri wawancara dengan berharap agar lebih ramai lagi penduduk dapat mengurangkan kadar bayaran bil elektrik di samping dapat mengurangkan kesan penggunaan elektrik yang berlebihan kepada alam sekitar. 
| cekgunorazimah.com | Cikgu Fulltime|Blogger Part time Facebook : Cekgu Norazimah Instagram : @cekgunorazimah Twitter : @cekgunorazimah Hp : 017-4992305

20 jenis makanan biasa untuk menjadikan susu luarbiasa

khatyaiman | 8/14/2017 01:12:00 pm | 3 Komen

20 jenis makanan biasa untuk menjadikan susu luarbiasa dan lihat no 2

Assalamualaikum w.b.t

Hai semua. Hari ni nak cerita sikit pasal 20 jenis makanan yang biasa-biasa untuk hasilkan susu yang luar biasa. Betul kah????

 
KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com