Hot Roast Lunch And Dinner Di The Prestige Hotel Penang - KhatyAiman Hot Roast Lunch And Dinner Di The Prestige Hotel Penang - KhatyAiman
Textual description of firstImageUrl

Hot Roast Lunch And Dinner Di The Prestige Hotel Penang

khatyaiman | 1/09/2020 08:00:00 am | 3 Komen

Hot Roast Saturday Dinner And Sunday Lunch Di The Prestige Hotel Penang

Pada hujung minggu yang lalu, khaty berkesempatan mengunjungi The Prestige Hotel bagi memenuhi undangan Hot Roast Dinner di The Prestige Hotel tersebut. Pertama kali sampai, mata dah terpukau dengan seni bina hotel tersebut. Nampak jelas,reka bentuk zaman Victoria ini akan membawa para pengunjung terpukau dengan senibina yang luar biasa, magic dan ianya di dicipta dan disusun dengan teliti oleh Ministry of Design . Mana tidaknya, belum masuk dan asyik bergambar sebab banyak tempat cantik sangat untuk bergambar. Baru tengok luar, belum masuk dalam hotel lagi. Siapa yang suka selfie memang wajib mai sini pose ikut suka hati anda. Ketika khaty sampai, ada kumpulan sedang buat photoshoot wedding. nampak, memang sesuai sangat kan.

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Prestige Hotel ini terletak di area Georgetown, yang terletak di antara bangunan kolonial Inggeris yang indah dan rumit abad ke-19 yang terdapat di laman Warisan Dunia UNESCO ini. Hotel ini mempunyai 162 bilik, restoran makan sepanjang hari, kolam renang infiniti di atas bumbung, majlis di pavilion dan teres, serta makan malam di Victoria. Memperkenalkan  gaya hidup arked  yang buzzy di drop off, susun atur dasar lantai yang terrancang seperti Ruang pendaftaran, Restoran Glasshouse dan ruang runcit (contohnya penyewa runcit termasuk San Francisco Coffee, restoran makan malam, jenama pakaian tempatan, kafe pencuci mulut, kedai bunga dan farmasi dan ruang runcit dalaman dirancang oleh penyewa) direka sebagai kedai mandiri, iaitu konsep kedai dalam kedai untuk memecah skala linear, menghasilkan kemudahan bagi kawasan makan dan membeli-belah yang mengingatkan sejarah Inggeris arked. Patut la bila dari luar, kadang-kadang masa lalulalang di kawasan ini, nampak macam kedai lot, rupanya konsep dia memang begitu. 


Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

 
Inspirasi The Glasshouse berasal dari Konservatori Victoria Inggeris (bilik matahari dengan dinding kaca dan pola kekisi logam tempa yang rumit). Corak kekisi telah dipasang ke dalam dinding logam berbingkai kaca dan Glasshouse restoran (tempat duduk 110 untuk makan malam), menghamparkan nya  sebagai konservatori taman yang menyenangkan untuk sarapan, makan tengah hari dan makan malam. Campuran tumbuhan sebenar dan cetakan tropika digunakan untuk kusyen sofa bagi menambah daya tarikan di “Tropical Eden”. Cermin, alat di mana-mana untuk ahli silap mata, sengaja digunakan untuk melengkapkan dinding akhir untuk mewujudkan ilusi optik berbilang bilik. Unik berazam untuk berpengalaman dalam 2 zon, Glasshouse menawarkan pelbagai tempat duduk, sama ada di banquettes kulit hutan hijau, menghadap jalan untuk melihat orang di luar, atau di kerusi rotan putih menghadap kawasan terbuka . Hampa tak gaduh bawa cermin dalam beg tangan, mereta ada, pusing kot mana pun ada cermin. Tengah makan pun boleh tengok muka ka cermin.

 
Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Ini adalah ruangan untuk live band buat persembahan. Boleh santai-santai lepak sambil minum kopi tengok live band buat persembahan. 

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang
Nampak tak, mirror mirror in the world, tell me who most beautiful in penang?? memang konsep sebegini bagi ruang nampak luas dan hidup.
Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang
Ruang lobi pendaftaran cantik sangat  tau, sofa yang ada pun memang sempoi nak bergambar. Sebab tu khaty sesuai untuk kaki selfie dan swafoto. 
Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang
Ruang makan yang boleh memuatkan sehingga 110 orang. Ada lagi di bilik sebelah, nampak kecil, tetapi selesa dengan hiasan dan reka bentuk nya.
 

Di suatu sudut di luar hotel yang di rimbuni dengan pelbagai tumbuhan hijau, jadi segar kan mata anda di sini sebelum nak meneroka lebih dalam lagi hotel ini.

Sebab hotel nya cantik, khaty bebel banyak pula kan. Jom sekarang kita fokus mengenai makan malam bertemakan Hot Roast Dinner. Bakar-bakar ni suka lah. 

Pada malam itu, kami di sajikan dengan hidangan utama mereka Hot Roast Dinner di mana menu  adalah ayam dan daging kambing di panggang.  Ada Roasted Herb Whole Chicken, Roasted Beef Sirloin/ Roasted Lamb Leg dan di dimakan bersama dengan lobak mereh, bawang dan juga capsicum serta yorkshire pudding.Di tambah lagi kesedapan daging dan ayam itu dengan shallot sauce, mint sause and blacpapper sauce. Jadi masa nak makan nanti, minta ja pada chef yang bertugas yang mana satu anda suka. Chef pun bagus, peramah. Siap tanya bahagian mana yang anda suka(ayam ) sambil melawak la dengan yang tunggu untuk ambil makanan.


Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang


Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang
Roasted Herb Whole Chicken, Roasted Beef Sirloin/ Roasted lam Leg. Menggoda kan.
Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Seterusnya menu yang turut sediakan bagi memeriahkan lagi Hot Roast Dinner pada malam itu.

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang
Soup of the day serve with cajun stick and assorted bread. Cajun stick itu dimakan sahaja pun sedap sebab ranggup.
Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang


Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang
Beberapa jenis pencuci mulut seperti butter cake perisa banana/chocolate/vanilla.
Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang


Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang


Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang
Ini yang paling rare. jarang sekali dapat ice cream sebegini di sediakan di hotel. boleh pilih nak yang almond mahupun original. Pastinya almond pilihanku.
Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang


Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang


Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Hot Roast Dinner Di The Prestige Hotel Penang

Selamat  menjamu selera. Jika anda memerlukan apa sahaja carian mengenai Hot Roast Dinner atau hotel, boleh la layarai maklumat di bawah.

Info rasmi seperti di bawah :-
 
Add : 8 Gat Lebuh Gereja, 10300, Penang, Malaysia. 
Tel : +604 217 5888 
Email : enquiry@theprestige.my 

3 comments:

  1. interior dye cntik gila !!!!

    ReplyDelete
  2. Interior dia mewah betul..makanan jangan cakap la…terliur dibuatnya

    ReplyDelete
  3. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
    Kesempatan Menang Lebih Besar,
    || WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

    ReplyDelete

KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com