Jangan tinggal daku - KhatyAiman Jangan tinggal daku - KhatyAiman

Jangan tinggal daku

khatyaiman | 8/06/2015 08:10:00 am | 3 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Tertinggal atau ditinggalkan

Suatu petang pada pukul 4.00 petang,khaty telah sampai ke tempay yang di janjikan untuk berkumpul dan berjumpa sekali untuk pergi kerumah biras. Dengan gembiranya rasa apabila khaty orang yang paling awal tiba. Terasa haus apabila menunggu yang lain-lain tiba.
 Air kelapa yang dijual seperti menari-nari memanggil khaty untuk membeli nya. Siap beli air cucur cempedak goreng sekali pisang goreng. Haruman cempedak sungguh menggoda. Habis makanan,akan tetapi masih belum nampak kelibat manusia yang di tunggu. Haihhhh

Selang satu jam berlalu, khaty mula menelofon mereka. Ternyata jawapan yang di terima sangat menggeramkan hati. Tahu kenapa, mereka telah seronok dan selesa bersembang di rumah yang hendak di kunjungi,akan tetapi khaty masih di persimpangan jalan menunggu mereka. Aku kah yang tersalah dengar atau mereka yang mengubah haluan. Aku tertinggal atau sedang di tinggalkan.

Hendak menyedapkan hati khaty yang panas, khaty minta salah seorang keluar ambik khaty di jalan sebab khaty tidak tahu arah jalan ke sana. Tunggu lagi hampir 10 minit. Sampai sahaja di dalam rumah, dengan rasa tidak bersalah semua orang buat tidak tahu kepada khaty…sob..sob..sob..sakitnya tu di sini di dalam hatiku.. Lain kali tak mungkin khaty akan keluar dengan korang lagi…serik kena tinggal…(padahal tiap2 minggu jumpa)

Luahkan apa saja,yang penting enjoy3 comments:

 1. Ala kesiannya….janganla touching macam ni. tapi memang tak patut la kalau dah janji disatu tempat tetiba tukar haluan….

  ReplyDelete
 2. Anonymous August 06, 2015

  Alolo..sian sis..

  ReplyDelete
 3. hok aloh siannya khaty, miss communication kut 🙂

  ReplyDelete

KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com