Showing posts with label Higoat. Show all posts
Showing posts with label Higoat. Show all posts

Khasiat susu kambing

Kebaikan Susu Kambing 
Susu kambing kaya dengan protien, enzim dan mengandungi faktor anti penuaan, antiarthritis serta antibarah. Ia mengandungi antibodi untuk merawat penyakit gastrik, demam kuning, lelah, penyakit kulit, memulih tenaga batin, sakit jantung peringkat awal, ulser perut serta membantu dalam pembentukan tulang dan gigi serta berbagai lagi penyakit kerana susu kambing merupakan makanan tambahan yang baik untuk kesihatan. ANtara kebaikan lain susu kambing ialah:
  • Tidak menyebabkan alahan.
  • Membantu sistem imunisasi tubuh.
  • Bersifat alkali.
  • Meningkatkan daya kepekaan, penumpuan dan ingatan.
  • Membantu sistem penghadaman.
  • Menguatkan jisim tubuh yang sihat (tulang, otot, sendi, kulit & tisu saraf).
  • Tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) yang menjadi penyebab utama alahan.
  • Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu:
 
  •   > Protein 2.1 kali ganda
  •   > Kalsium 2.2 kali ganda
  •   > Zat Besi 2.0 kali ganda
  •   > Potasium 2.1 kali ganda
  •   > Vitamin A 3.8 kali ganda
  •   > Garam Galian 2.0 kali ganda
  •   > Selenium paling tinggi berbanding semua jenis susu
  • Kandungan Asid Lemak Rantaian Pendek dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu.
  • Molekul Lemak dalam susu kambing lebih halus & mudah dihadam berbanding susu lembu.
  • Proses pencernaan untuk susu kambing hanya memerlukan 20 minit sahaja berbanding susu lembu yang memerlukan lebih 2 jam.
  • Sama seperti susu ibu pH susu kambing beralkali berbanding susu lembu yang asidik.
 
 Khasiat Susu Kambing 
 
Khasiat terpenting dalam proses pembentukan dan pertumbuhan jaringan tubuh manusia.

Kandungan protein dalam susu kambing adalah hampir sama dengan susu ibu dan melebihi daripada dalam susu lembu.


Susu Kambing tidak mengandungi jenis protein (alpha-casein protein & beta-casein protein) yang menyebabkan alahan seperti yang terdapat dalam susu lembu. Protein yang terdapat dalam susu kambing mengandungi 22 asid amino termasuk 8 jenis asid amino penting.
 
Penting untuk perkembangan sel otak dan sistem saraf. Pembentukan sel darah penawar racun (detoksifikasi – bahan kimia berbahaya yang masuk ke dalam tubuh).

Pembina protein & enzim (Otot, sendi, organ & pundi diperbuat daripada protein).


Gabungan Kalsium & Fosforus = Calciumphosphate, suatu komponen penting membentuk struktur dan kekuatan tulang serta beberapa fungsi tubuh yang lain.
 
Kandungan Kalsium & Fosforus dalam susu kambing adalah hampir sama dengan susu ibu dan melebihi daripada dalam susu lembu. Kepentingan kalsium untuk beberapa fungsi yang lain:
  • Mengeluarkan dan mengaktifkan banyak hormon
  • Membolehkan penggumpalan darah
  • Mengekalkan ketampanan otot dan mengawal pengucupan
  • Menstabilkan dan menyelenggara membran sel
  • Membolehkan saraf berfungsi dengan baik
  • Mengawal degupan jantung
  • Boleh mengurangkan kejadian kanser kolon
  • Menyingkirkan toksin dalam kolon
  • Menurunkan tekanan darah
  • Memperbaiki ketegangan dan tidur yang selesa
  • Membantu mencegah penyakit gusi dan keretakan akibat tekanan
  Trace Mineral – Komponen antioksidan protein mengawal & mencegah kerosakan sel akibat radikal bebas, membasmi sel kanser, mengawal sel kulit dari sinar UV dan penting untuk masalah penyakit berkaitan penuaan.
 
Kandungan Selenium paling tinggi dalam susu kambing berbanding susu lembu @ lain-lain susu Selenium dikatakan sebagai senjata efektif melawan kanser.

Hasil daripada kajian Dr. Larry Clark dari Arizona Cancer Centre menunjukkan supplemen selenium mengurangkan risiko kanser paru-paru sebanyak 46%, kanser kolon
.


Purata pengurangan sebanyak 37% dalam semua jenis kanser. Penting untuk kesuburan lelaki – diperlukan untuk biosentisis testoron & pertumbuhan sperma normal. Penting dalam pengeluaran sejenis hormon otak ‘neurotransmitter’- tahap selenium yang rendah dikaitkan dengan risiko ‘dementia’ & penyakit mental. Penting untuk sistem imum dengan menghasilkan sejenis hormon ‘interleukin-2 (IL2) receptors’ keatas permukaan T-cells.

Tubuh badan yang sihat mengekalkan imbangan Nilai pH antara pH 7.35 – 7.45.

Pada pH badan yang normal, sel-sel badan dapat berfungsi dengan sempurna dan sel-sel imum dapat membunuh sel-sel pathtogen yang mengancamnya. pH yang rendah (berasid) mengundang penyakit seperti kencing manis dan lain-lain lagi.

Sama seperti susu ibu, pH susu kambing beralkali berbanding dengan susu lembu yang asidik.Susu kambing dapat meneutralkan asid dalam perut dan mengujudkan persekitaran yang lebih beralkali – baik untuk sistem penghadaman dan dapat mengatasi masalah penyakit seperti gastrik, ulser perut dsb.
Perbandingan Khasiat Susu Kambing dengan Susu Kerbau dan Lembu (gm/liter)
Comparison in gm/liter
VITAMIN
KAMBING
KERBAU
LEMBU
Vitamin A
2070
1669
1560
Vitamin D
23.7
tiada
tiada
Riboflavin
1.84
1.07
1.75
Nicotinic Acid
1.87
1.71
1.94
Choline
150
tiada
121
Inositol
210
tiada
110
Vitamin B1
0.0006
0.0043
0.0043


JADUAL KEGUNAAN VITAMIN

NAMA VITAMIN
KEGUNAAN VITAMIN
  KEKURANGAN VITAMIN
Vitamin A (Retinol)
Kekuatan gigi, tulang , tisu lembut, salutan mucus.
Memelihara kulit.
Penglihatan yang jelas & normal.
Untuk kesuburan kelahiran.
Untuk menolong ibu susuan.
Vitamin A mengatur sistem kekebalan (immune system) mencegah atau melawan jangkitan dengan membuat sel darah putih yang  menghapuskan bakteria dan virus merbahaya.
Kekurangan vitamin A boleh menyebabkan lemah daya penglihatan pada waktu malam, rabun malam,. Lemah daya tahan badan dan ini akan lebih terdedah pada jangkitan. Kulit menjadi kering dan gatal, hilang selera makan. Tulang dan gigi menjadi lemah  – Osteoporosis
Vitamin D
Vitamin D menolong untuk tumbesaran tulang dan gigi yang normal pada kanak-kanak. Ia mencegah otot dari menjadi lemah dan ia terlibat mengatur denyutan jantung. Ia juga penting dalam pencegahan dan rawatan kanser kolon, osteoarthritis, osteoporosis, dan hypocalcemia, dan ia  meningkatkan sistem imuniti.   
Rickets, pada kanak-kanak ( cacat tulang, terutamanya tulang belakang, kaki dan tengkorak; tulang mudah patah; bengkak sendi; dan lemah otot). Osteomalacia pada orang dewasa – tulang menjadi lembut yang menyebabkan sakit terutama pada kaki pinggang, leher dan tulang dada mudah patah tulang kejang otot  pada tangan kaki dan tekak.
Riboflavin
Riboflavin  perlu untuk pembentukan sel darah merah, penghasilan antibodi,  pernafasan sel, dan tumbesaran. Ia melegakan keletihan mata dan penting dalam pencegahan dan rawatan kataract.  Riboflavin juga memudahkan penggunaan oksigen oleh tisu kulit, kuku dan rambut ; menghapuskan kelemumur dan menghindar dari keguguran rambut. Pengambilan riboflavin sangat penting ketika mengandung, kerana kekurangan vitamin ini boleh merosakkan fetus yang sedang membesar sekalipun wanita tersebut tidak menunjukkan tanda-tanda. 
Kekurangan  boleh menyebabkan :
Keletihan, lemah badan.
Bibir merekah, sakit (bengkak) lidah dan di tepi mulut.
Lemah daya penglihatan, photophobia (terlalu sensitif pada cahaya).  
Gatal kulit, pening , rambut gugur dan insomnia (tidak boleh tidur).  
Lemah daya penghadaman, membantut tumbesaran,  dan lembap dalam tindakbalas mental   
Choline Choline mengawal berat badan dan level cholesterol . Ia menyihatkan salutan cell and menghindar dari penyakit gall stones.  Ia juga memilihara system saraf, daya peringatan dan daya belajar.  Ia juga memperkuatkan daya pertahanan kita untuk melawan hepatitis dan AIDS.
Kekurangan nya akan membawa penyakit kepada hati (liver) dan menaikan level cholesterol kita, menaikan tekanan darah kita dan membawa kepada penyakit ginjal. 
Daya peringatan dan fungsi otak kita akan terjejas
Inositol Inositol memberi kesihatan kepada rambut, pertumbuhan rambut dan mengawal level estrogen dan menghindar dari bekak di buah dada. Kekurangan nya akan mengakibatkan penyakit eczema (penyakit kulit – gatal, berkudis) keguguran rambut, sembelit, penyakit mata dan menaik level cholesterol kita.
Vitamin B1 Ia adalah amat berkhasiat untuk otak dan boleh melegakan tekanan jiwa dan mempertingkatkan daya ingatan dan day belajar.  Untuk Kanak Kanak ia adalah perlu untuk tumbesarah.  Ia juga melegakan sakit arthritis (penyakit sengal sengal – lenguh sendi), mata dan kemandulan Kekurangan vitamin B1 boleh menyebabkan :
Keletihan, lemah badan, hilang selera makan.
Kegelisahan, gangguan tidur.
Beriberi, iaitu sejenis penyakit “metabolic disorder” dengan gejala seperti cirit, bengkak buku lali dan kaki, kebas tangan dan kaki, kesakitan dan kegagalan jantung.
Sakit pada bahagian abdomen.
Sembelit
Gangguan mental atau emosi.


 
sumber :- https://sites.google.com/site/usanapot/khasiat-susu-kambing

higoat lagi


khas buat mu wahai wanita
khas buat lelaki di luar sana
anda mengalami masalah rambut..jom try shampoo nie..
pencuci dari higoat pon ada
singgah di 

http://buyonline.hrgroup2u.com/318921.MY01


 

 

 

moganna coffee terbaikk….

Assalamualaikum semua..masih mood raya kan..khaty alhamdulillah masih berpuasa untuk puasa 6..he3..macam best ja bab masa raya tu makan memang tahap gaban gilerr..so,kita slow down dengan puasa…
Sekarang banyak produk sedang diboikot,salah satunya starbuck..mesti ramai yang frust kan ,nak2 plak yang suka mnm kopi kat situ,so…jom kita ramai2 pakat try plak moganna coffee..bukan sekadar nak jual,tapi dia punya rasa mmg setanding dgn kopi yang ada di malaysia…pada khaty yang kurang gemar kopi,tapi bl mnm ja moganna coffee,terus rasa macam..wowww…sedap nya kopi nie..banyak khasiat yang ada dalam kopi nie..

jom tukarr….



tergoda tak..ahaks...

macam best kan boleh buat macam nie…

Lain orang lain rasa..so,pada yang ingin mencuba,silalah singgah di :-
http://buyonline.hrgroup2u.com/318921.MY01

Terima kasih ye sudi singgah di sini…

lagi produk dari higoat

http://buyonline.hrgroup2u.com/318921.MY01
Selamat Mencuba….

Higoat lagi

Musim perayaan ini adakah anda mengalami masalah seperti :-

1) Sakit kepala ketika memandu?
2) Anak anda kembung perut ketika dalam perjalanan pulang ke destinasi anda?

Gunalah Hi Goat Healz body oil untuk mengatasi masalah-masalah sepert…i diatas:-

BODY OIL EUCALYPTUS & BODY OIL CLOVE;
• Mengatasi masalah sakit kepala
• Terkena gigitan serangga
• Terseliuh
• Mengatasi masalah sakit sendi

BODY CARE BALM HEALZ;
• Untuk masalah selsema
• Mengurangkan hidung tersumbat

BODY OIL PEPPERMINT;
• Sesuai kepada bayi untuk mengatasi masalah kembung perut bayi

Body Oil dengan 4 variasi pilihan iaitu PEPPERMINT, EUCALYPTUS ,CLOVE & BODY CARE BALM. Produk ini tidak sama dengan produk2 diluar sana kerana ia sesuai digunakan seisi keluarga, ia wangi, bila disapu pada kulit tidak berminyak dan yang pasti ia tidaklah panas bila disapu pada kulit badan. Body Oil sesuai dalam industri SPA kerana sifatnya relax kan seseorang apabila digunakannya.


Selamat Mencuba

higoat lagi..

Kopi mmg ada kafein. Dan kafein tak semuanya tak bagus utk kesihatan. Kalau kandungan kafein yg byk mcm nescafe tu mmg memudaratkan. Antara kebaikan Kafein ialah membekalkan tenaga. Tp dlm kopi moganna ia dipadankan dgn susu kambing, mengkudu, panax ginseng, garam bukit, lingzhi dan durian belanda. Ia juga merupakan coffee ANTI KANSER






Klik : http://buyonline.hrgroup2u.com/ See More
Selamat Mencuba…
 

lagi mengenai produk higoat

moganna coffee mempunyai  rasa yang amat berbeza dari kopi yang ada dipasaran..cubalah sekarang…

Rasai kelembapan dan kesegaran sepanjang hari dengan pelmbab badan higoat..

resepi dari produk higoat…

ramai orang memang sukakan ice blended..apa kata kita try buat dari moganna coffee plak..yum..yum..yum..cepat,mudah dan jimat..hehehehe

sapa suka makan penkek..jom ramai2 kita cuba buat dari produk higoat..ahaks

dah nak dekat raya nie,mesti ramai yang dok cari resepi nak buat kuih ngan kek..apakata kita cuba resepi nie..sama ja macam kek coklat ,tapi kita tukar dengan produk higoat..hehehe.. 
sendiri buat,sendiri komen..kalau sedap bagi rasa kat kawan2..hehehe
SELAMAT MENCUBA..

lagi produk higoat…

serlahkan bibir anda dengan lipstik keluaran higoat…wahh..merahnya makngah..hihihi

minuman roselle memang terkenal dengan pelbagai khasiatnya..HR juga telah menghasilkan minuman dari roselle,jadi sesiapa yang ingin mencuba,sila la order yer…

moganna coffee memang ternyata dan jelas kesedapannya..khaty dah try..urmmm..tak tau nak cakap macam mana,tapi memang superberb la…khaty jamin anda tidak akan menyesal untuk mencuba…

Lagi produk higoat

testimoni dari pengguna-pengguna di luar sana

menjadi iklan di muka hadapan untuk paper Sinar

Yang ni adalah untuk kecantikan luar dan dalam…


banyak manfaat untuk kehidupan seharian kita..


tablet ini setanding dengan tablet yang di jual di farmasi-farmasi berdekatan…

Serikan wajah anda dengan menggunakan kosmetik dari produk higoat

tampil anggun,bergaya dan kemas sentiasa..

Kosmetik Higoat

Antara barangan kosmetik dari produk HIGOAT:-

HCC501-1 Natural

HCC501-2 Red

 

HCC501-3 Chocolate
HCC501-4 Maroon
Sememangnya lancar, Lusciously Cantik menyerlahkan kecantikan semulajadi anda dengan bibir bertenaga dan memikat . Konserto keyakinan baru anda dijumpai dengan HR Gincu bibir yang kelihatan glamor, tahan lama, besar sekali, dengan wajah yang berseri cantik, licin dan semulajad.
Gincu HR datang dalam lima warna baru yang menarik yang sesuai dengan mood dan mewah anda; Merah, Maroon, Choclate, Pink dan Natural.HCC501-1-2 NaturalHCC501 RedHCC501-3 ChocolateHCC501-4-6 MaroonHCC501 PinkDiperkaya dengan kebaikan sihat semulajadi susu kambing dan mempunyai vitamin untuk melembap dan  bibir sihat, jadikan sebagai HR Gincu pilihan. Mengucapkan selamat tinggal kepada  bibir tidak bermaya dan kering!Sememangnya lancar, Luciously CantikMenyerlahkan kecantikan semulajadi anda dengan bibir bertenaga dan memikat . Bina keyakinan baru  dengan HR Gincu bibir yang kelihatan glamor, tahan lama, besar sekali, dengan wajah yang berseri cantik, licin dan semulajadi .Gincu HR datang dalam lima warna baru yang menarik yang sesuai dengan mood dan mewah anda; Merah, Maroon, Choclate, Pink dan Asli.

Goat’s Milk Lipgloss-Natural 4.5gm | HCC505-1
fungsi:
 
– Melindungi bibir dari kekeringan
Melembap dan menyegarkan bibir
Penggunaan:
Sesuai untuk semua jenis bibir
Pelembap bibir (Irwansyah) kelembapan kaya dari susu kambing dan vitamin E daripada minyak sawit membuat bibir segar dan lembap. Digunakan secara langsung ke bibir atau disapu bersama Susu Gincu kambing.



Lips Perfectionist – SAND HCP 511-01
Lips Perfectionist – RUBY HCP 511-02
Lips Perfectionist – CHERRY HCP 511-03
Lips Perfectionist – MAGENTAHCP 511-04
Lips Perfectionist – FUSHIA HCP 511-05
  Formula hasil dipertingkatkan. Lip kesempurnaan muncul dalam pemilihan separa telus warna yang menarik. Licin dan kesan tekstur lembap yang merebak lebih merata dan kelembapan berpanjangan kepada bibir.

Eye PerfectionistHCP 510
Warna: Hitam Instense
2 dalam 1 maskara & pelapik mata kalis air mudah dikendalikan.
Maskara – Ciri-ciri bulu mata  tirus, panjang dan tebal dengan hanya satu sentuhan.
Raja mata – pelapik mata cecair, mudah untuk mengendalikan  mata lebih menonjol dan menarik.

Face Cream Foundation– Fair Lady (10gm) HCC506-1
Face Cream Foundation – Natural Sand (10gm) | HCC506-2
Face Cream Foundation – Earthly Tan (10gm) | HCC506-3
Ini asas krim adalah sempurna untuk menyembunyikan ketidaksempurnaan kulit seperti parut jerawat, pigmentasi dan lain-lain
Membantu melicinkan tona  kulit tidak sekata untuk kulit yang lebih cerah. Dengan SPF 15.
 
 
Compact Powder HR – Peachy Glow (02) | HCC507-2  

Compact Powder HR- Sweet Ivory (01)HCC507-1
 Serbuk padat HR memberikan liputan sempurna untuk cahaya dan rasa seperti sutera. Dipertingkatkan dengan formulasi perlindungan SPF 15, ia menapis 92% sinaran UVB harmfull daripada kulit anda memberi anda yang sihat dan semula jadi kelihatan kilauan.



Color PerfectionistHCP 509-2
Color PerfectionistHCP 509-2





 Pembayang Mata Blush elegan dan glamor. Kombinasi warna serba boleh dan ini pasti memberi kesan kilauan mendedahkan anggun, bergaya dan cantik. Mudah untuk digunakan . Kekal dan tahan lama.


Skin Perfectionist-Two Way Cake HCP 508 -1 | HCP 508-2
  kesempurnaan kulit, asas & serbuk digabungkan cara dua.

Foundation – seragam menyambar, licin dan memberi kesan lembapan pada kulit. Sapukan pada muka kering.

Dual Powder Way – Bersama-sama SPF 15 untuk perlindungan dari sinar UV, kulit kelihatan muka lebih halus dan pernah elegan dengan lut kesan lekapan kilauan tahan lebih lama.

 SELAMAT MENCUBA…
sumber : http://www.hrgroup2u.com/beauty-2/  

Produk Kesihatan Higoat

Assalamualaikum hai…
Antara produk kesihatan /minuman kesihatan Higoat…

Goat’s Milk Tablet-Natural
 Tablet Susu Kambing  Gabungan Kurma, Madu & Kismis 
Yang perlu diambil sebagai makanan tambahan. Gabungan Kurma, Madu & Kismis.
Kaya dengan vitamin A & C yang baik untuk tulang yang sihat, mencegah ulser, gastrik & minda yang hebat.
Tidak mengandungi tepung gandum, kanji jagung, yis, gluten atau perisa dan pewarna tiruan. Hanya susu dari kambing khas dibangkitkan pada  konsep yang baru bentuk kambing organik digunakan untuk memberi anda produk ini berkualiti untuk keseronokan kehidupan.

Baik untuk tulang yang sihat, pencegahan ulser dan gastrik, mengambil tablet ini sebagai sebahagian daripada rutin.
Sesuai dengan diet harian anda t untuk semua peringkat umur terutama untuk 
kanak-kanak, orang mengandung & warga emas.


Goat’s Milk Tablet-Natural

Goat’s Milk Tablet – Strawberry

Goat’s Milk Tablet – Chocolate
  

Ianya perlu diambil sebagai makanan tambahan. Baik untuk tulang yang sihat, mencegah ulser dan gastritis.Dalam tiga perisa lazat: Biasa, Strawberi dan Chocolate.Scientifically terbukti pengganti terbaik untuk susu ibu,kebaikan semula jadi sihat susu kambing kini mudah dibawa kepada anda dalam bentuk tablet dengan pilihan tiga perisa lazat, Strawberi, Coklat dan Asli.Tidak mengandungi tepung gandum, kanji jagung, yis, gluten atau perisa dan pewarna tiruan. 
 Hanya susu dari kambing khas dibangkitkan pada  konsep baru  bentuk kambing organik digunakan untuk memberi anda produk ini berkualiti untuk keseronokan kehidupan anda.Baik untuk tulang yang sihat, pencegahan ulser dan gastrik, mengambil tablet ini sebagai sebahagian daripada rutin.Suitable harian anda diet untuk semua peringkat umur terutama bagi kanak-kanak, orang mengandung & warga emas. Gabungan Susu Kambing, Laktosa, Gula Mikrotal, Gum Arabic & 3 rasa, Asli, Coklat &Strawberry.
 Mengandungi Protein, Lemak, Karbohidrat, Enzim, kalsium, besi, Vit A Vit B1, Vit B2, Vit C, Sodium & Potassium Sebagai menambah, sangat baik untuk demam kuning, penyakit kulit, dan pembentukan tulang dan gigi penjaga, mencegah Ulse perut, gastrik dan sebagainya 
Disyorkan pengambilan 2 hingga 6 tablet sehari.

Hi-Goat Power-X
Hi-Goat Power-X adalah khusus untuk minuman kesihatan masyarakat juga mengandungi 7 Adam Ekstrak
Keajaiban yang boleh merawat dan menjaga kesihatan lelaki. Ia mengandungi;
1) serbuk susu kambing yang mengandungi pelbagai nutrien.
2) Ekstrak Tongkat Ali untuk membantu peredaran darah dalam badan.
3) Extract, Maca meningkatkan pengeluaran air mani.
4) Ekstrak Goji Buah-buahan, membantu mengurangkan keletihan.
5) Ekstrak Biji Labu, meningkatkan pundi kencing dan saluran kencing.
6) Saw Palmetto Ekstrak, mencegah dan menyembuhkan bengkak, mampu mengekalkan kesihatan dan fungsi kelenjar prostat dan saluran kencing.
7) Ekstrak Epimedium Sagittatummerangsang keinginan seksual.
Hi-Goat Super -Y
Super Hi-kambing-Y adalah khusus untuk minuman penjagaan dalaman dan kecantikan wanita. Ia mengandungi 7 campuran terbaik ekstrak makanan. Antaranya ialah
1) serat dari tumbuh-tumbuhan yang membantu proses pencernaan,
2) Kambing Susu Tepung yang diakui mempunyai pelbagai vitamin dan mineral berkhasiat.
3) Extract Collagen yang memelihara belia dan keanjalan kulit (anti-penuaan).
4) Ekstrak Kacip Fatimah, untuk membantu peredaran darah dan mengembalikan keanjalan otot dalam faraj wanita,
5) Ekstrak Manjakani pengukuhan payudara,
6) Extract, Acai Berry mengandungi antioksidan yang tinggi,
7) Sakura Bunga Ekstrakmenghalang pengeluaran sel-sel yang gelap kulit, menjadikan kulit lebih berseri dan bersinar.
Super Hi-Goat kandungan Y adalah seperti berikut;
Kambingsusu tepung.
Kolagen.
Serat Diet.
Ekstrak Kacip Fatimah.
Ekstrak Manjakani.
Acai Berry Extract.
Sakura Extract Bunga.
Strawberryrasa.



Faedah HR Higoat Susu Tepung Hi Kambing Baik untuk mereka yang alah-sikap tidak bertoleransi. Makan dengan protein, enzim dan vitamin A yang adalahpenting untuk kesihatan tubuh. Membantu mencegah kanser, merawat gastrik, ulser perut, penyakit kuning, asma, insomnia, masalah kulit, hepatitis A, migrain, dan masalah buah pinggang. Menguatkan sistem imunisasi paru-paru, mengandungi faktor anti-arthritis (radang sendi).   
 susu kambing  lazat diminum tidak rasa kambing. Makanan dengan protein, enzim dan mineral yang adalah penting untuk kesihatan tubuh.Hi Faedah kambing
 • Baik untuk mereka yang alah-sikap tidak bertoleransi.
 • Makan dengan protein, enzim dan vitamin A yang penting untuk kesihatan tubuh
.• Membantu mencegah kanser, merawat gastrik, ulser perut, penyakit kuning, asma, insomnia,   masalah kulit, hepatitis A, migrain, dan masalah buah pinggang.
 • Menguatkan sistem imunisasi paru-paru, mengandungi faktor anti-arthritis (radang sendi).
 • Tahap gula Baki darah, meningkatkan kewaspadaan dan penumpuan.
 Ramuan: susu tepung kambing PureMenyediakan: Untuk cawan yang lazat susu, hanya campuran satu sacket daripada Higoat ke dalam secawan (200ml) air panasPenggunaan yang disyorkan: Untuk diambil 1-2 kali sehari
SpyHRu
HR Susu Kambing Kopi SpyHru dengan Spirulina. Spirulina Bantuan membuang toksin dalam badan Mengurangkan risiko kanser Meningkatkan stamina dan  sistem imun terhadap penyakit 
Membantu pertumbuhan fizikal dan juga mental Adakah antioksidan, pengawet muda 
Mengurangkan artritis radang (sakit sendi) Merangsang kelenjar tiroid untuk kesihatan jantung Darah untuk perjalanan dalam aliran darah badan yang lebih sihat
Sesuai untuk semua peringkat umur Pemakanan.
Spirulina
Membantu mengeluarkan toksin dalam badan
Mengurangkan risiko kanser
Meningkatkan stamina dan sistem imun terhadap penyakit
Bantuan pertumbuhan baik fizikal dan mental
Adakah antioksidan, pengawet muda
Mengurangkan artritis radang (sakit sendi)
• Merangsang kelenjar tiroid untuk kesihatan jantung
Darah untuk perjalanan dalam aliran darah badan yang lebih sihat
Sesuai untuk semua peringkat umur
Hi-Goat MIX
 
AsalHigoat, Premium,SpyHru
FaedahHigoatMIX:
Merawatkencing manis
gastrik
Asma
Anemiaakut
• Strok
• Insomnia
Kakikebastangan&
• Migrain
Berdehit
Keletihan
Masalah Kulit
HiGOAT PREMIUM Goat’s milk+ kurma +Honey
 HigoatPremium Susu Nourishing
Untuk kekuatan badan.
– Simpan semula, bergetar dan menambah tenaga badan.
Mengembalikan sel-sel urat besar.
Menjaga kekuatan badan dan kira-kira.
– Merangsang tenaga seksual.
Membersih dan Meningkatkan Darah.
– Simpan semula kembali dan betul darah beku aliran darah.
Membersihkan lapisan darah dan darah adalah bersih.
Offset lemak dan membuat jantung aktif.
Menghilangkan rasa kebas dan mengurangkan tekanan darah.
Higoat Cordial Mango 1 liter
HiGoat Cordial Lemon Tea 1 Liter
Produk terbaru dari HR Marketing Higoat Cordial berperisa minuman dalam tiga perisa, Orange, Teh Lemon dan Mangga
Tambah beberapa semangat dan keseronokan ke dalam hidup anda dengan Higoat CORDIAL baru. Dibawa kepada anda dalam tiga perisa dan masam oren, mangga dan limau teh; Higoat AKRAB adalah minuman yang sesuai untuk satu pengalaman yang dahaga pelindapkejutan menyeronokkan. Rasa hebat, nilai yang lebih besar – menikmati sensasi keseronokan baru dengan Higoat CORDIAL baru hari ini!
HiGoat Hichoc 1Kg
 FAKTA DHA
DHA atau Malah, sesetengah asid atau asid lemak omega 3, merupakan komponen utama struktur otak kita retina satu. Kajian telah menunjukkan bahawa DHA manfaat sistem saraf kita, kesejahteraan hati dan organs.DHA lain tetapi lebih dikenali dengan faedahnya kepada ibu-ibu mengandung dan menyusu.
FAKTA KOKO
Koko yang tinggi Falavanoids. Flavanoids adalah merupakan kumpulan bahan kimia yang memberikan tindakan antioksida yang sangat bermanfaat
IRON 
 Faktor penting dalam pembentukan sel-sel darah merah
KALSIUM
  Kalsium membantu membina tulang dan gigi yang kuat.
VITAMIN C
  Vitamin C untuk penyerapan yang lebih baik daripada besi daripada sumber bukan daging.
  Sokongan Vitamin untuk penyerapan zat besi daripada makanan.
Bahan-bahan: Susu Tepung Kambing, Ekstrak Malt, Koko Serbuk, Oligofructose dan DHA
Simpan di suhu bilik dan ruang kering.
Penggunaan yang disyorkan: Untuk taken1-2 kali sehari  
200ml air / 5 sudu
HiGoat Trimmerz  450gm
Formula Advanced New Hilang 5kg IN DAY! Makan seperti biasa (dengan Nasi) 
Habbatus Sauda
 • antioksidan Kaya
 • Bantuan badan dalam metabooism protein, karbohidrat dan lemak
 Oryza Peptida
 • 6.1% dalam beras putih (protein) 16 kali (plat)
.• Protein yang paling sesuai untuk badan.
 • protein Mudah dihadam. 
• Pecutan metabolisme lemak.
 • Pengurangan pemendapan lemak. 
STEVIA 
• kalori rendah, pengurusan bantuan berat badan
 • Mengurangkan kelaparan dan keinginan untuk makanan karbohidrat yang tinggi. 
KURMA
 • Kaya dengan antioksidan.
 • Bantuan tubuh untuk menstabilkan dan mengawal hormon.
 • Menenangkan sistem saraf 
SUSU KAMBING
 • Mudah dihadam protein
 • Baki / pemakanan lengkap
.• Berat Badan peraturan.
 Garcinia Cambogia 
• Menghalang adenosina trifosfat sitrat lyase (ATP sitrat lyase)
 • lyase ATP sitrat merupakan enzim yang sintesis asid lemak dan karbohidrat untuk menghasilkan lemak (pemendapan kepada badan)
 Inulin
 • Merangsang pertumbuhan bifidobakteria usus
.• Meningkatkan kesihatan perut dan intestive. 
RamuanTrimmerz
 Krimer Bukan Tenusu, Ekstrak Malt, Ekstrak Garcinia Kemboja, Fiber Pemakanan, susu skim, oryza Peptida, Susu Tepung Kambing, Tarikh Ekstrak, Habbatus Sauda Extract, Stevia 
Kurus dengan Higoat TRIMMERZ
HiGoat True White 450gm
Kelebihan True White:
Memperlahankan Proses Penuaan,
• Mengurangkan Kedutan & Garis  Halus,
Rambut sihat & bersinar
• Memulihkan kerosakan/ketegangan  kulit 
Kesan Dalam 2 Minggu, 50% daripada Pencerahan,
Mengatasi Sembelit Masalah,
Mengurangkan Sakit Bersama,
• Meningkatkan Tenaga & Lebih Aktif,
Mengurangkan Patah Kaki,
Menguatkan Otot, Kuku & tulang,
Meningkatkan  Pengeluaran Susu,
• Mengandungi Nutrien yang Tinggi 
Untuk Ibu, susu kambing bernutrisi 
 
 


 
 
 

 
 


Manfaat teh tarik Moganna:
 • Mencegah Diabetes,
• Menjaga  Kesihatan Kulit,
 • Mengawal Kolesterol Dalam Darah,
 • Mengurangkan Tekanan Darah,
 • Meningkatkan Kestabilan Minda,
 • Mengurangkan Risiko Penyakit Kanser,
 • Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung. 
Macam-macam ada.Sila pilih mana yang berkenan.
SELAMAT MENCUBA… 

sumber : http://www.hrgroup2u.com/nutrition-2/