Showing posts with label lifestyle. Show all posts
Showing posts with label lifestyle. Show all posts

Sebab Mengapa Kita Di Larangan Menggantung Gambar Perkahwinan Di Rumah

Assalamulaikum w.b.t

Gambar merupakan suatu memori atau kenangan yang disimpan untuk kenangan di masa hadapan. Biar canggih atau moden macam sekalipun anda mengambil gambar,ianya tetap kena di abadikan di dalam bingkai atau album supaya ianya mudah untuk di lihat kembali


Wajah Baru Tea By_Myna Lebih Exclusif

Tea By-Myna menggunakan kotak yang lebih kemas dan nampak exclusif

Assalamualaikum w.b.t

Lama tak update pasal tea by-myna. Sampai dah tukar guna kotak pun tak sempat nak update. Wajah baru te by-mya ini dah pun di gunakan sejak september 2016 lagi. Ramai yang begitu teruja dengan paket kotak yang tea by_myna yang baru ini. Lebih kemas dan exclusif. 


Paling best tak perlu nak asingkan lagi free gift sebab dalam kotak tea by_myna memang dah tersedia free gift tersebut. Ada yang dapat fruitytox dan blooming tea. Ianya sejenis bahan-bahan semulajadi yang pastinya baik untuk kulit.

 www.instagram.com/by_khaty9

 

Resepi Masak Lemak Nangka Muda Bersama Daun Salam

Air Tangan Tok : Resepi Masak Lemak Nangka Muda Bersama Daun Salam

Assalamualaikum w.b.t

Betul la kata kiasan, tiada yang setanding sedap melainkan masak mak dan juga masakan tok-tok @ orang lama. Nampak simple sangat, tapi sangat sedap sehingga menjilat jari dan membuatkan anda akan menambahkan lagi selera tanpa di suruh. Masak lemak nangka muda bersama daun salam. Masa pergi umah tok minggu lalu, tengok-tengok tok dah siap masak lemak nangka muda bersama daun salam.
 
Resepi Masak Lemak Nangka Muda Bersama Daun Salam
 

Lazada Online Revolution – Flash Sale & Kod Baucer Diskaun

Assalamualaikum

Berita baik buat kaki shopping online termasuk khaty.Online Revolution dapatkan kod baucer diskaun untuk potongan harga sehingga 95%. Wauuuu. Jangan lepaskan peluang yang ada untuk shopping sempena online revolution. Banyak kedai kedai online akan terlibat mulai 11.11 hingga 12.12.2016

 http://ho.lazada.com.my/SHJMvK

Kari kepala ikan nyok

Assalamualaikum
Agak lama tak main masak-masak kat dapur. Nak pula sekarang tak berapa nak sihat, alah masih belum habis. Minggu ni best sikit sebab husband pegi market cari lauk sama. Teringin nak makan ikan katanya.Selalunya pergi ngan anak-anak ja.
Dah dapat menu nak masak hari ni. Kari kepala ikan nyok. Yummy…

8 Sebab Untuk Dapatkan Honor 8

8 Sebab Kenapa Perlu Dapatkan  Honor 8

Hai semua. Huawei best wei. Siapa setuju cuba senyum. Jenama sedang meniti di setiap bibir rakyat jelata dan mungkin sekarang telah menjadi pilihan yang paling popular di kalangan pengguna telefon pintar.  Honor 8. Apa yang ada pada Huawei Honor 8. Best sangat kah? Adakah lebih hebat dari keluaran yang lepas? Urmm..mungkin siapa yang telah memiliki  Honor 8 sedang tersenyum gembira sekarang apabila sudah memiliknya.

 http://ho.lazada.com.my/SHHtRw

8 Sebab Kenapa anda perlu Beli  Honor 8

Sebenarnya apabila kita nak beli telefon pada zaman sekarang, selalunya perkara pertama yang akan di fokus adalah kamera. Semua orang sudah menjadi jurugambar yang terbaik. Tak percaya, cuba tengok galeri handfone masing-masing. Berapa banyak gambar yang anda simpan dan edit.

  http://ho.lazada.com.my/SHHyYi

Yang kedua, dah tengok kamera kena tengok la fungsi yang ada. Huawei Honor 8 mempunyai perlbagai kelebihan dalam kamera sahaja. Jika anda hendak ambil gambar secara berkumpulan yang besar, tiada masalah dengan penggunaan gambar jenis panorama. Macam kita gerakkan kamera untuk pastikan semua rakan-rakan masuk sekali dalam gambar tersebut. Menarik kan.

Yang ke tiga iaitu anda boleh ambik gambar dalam gelap. Selalunya dalam gelap memang nampak hitam saja, cuba anda ambil lampu suluh atau sebarang jenis yang boleh mengeluarkan cahaya, anda tukar kepada light painting, anda gerakkan cahaya tersebut menjadi suatu objek, dan anda tengok hasilnya. Mesti anda tidak percaya. 

Yang ke empat ambik gambar makanan supaya nampak lebih menyelerakan. Tak perlu edit banyak-banyak. Tak percaya? Cuba anda tukar kepada good food dekat kamera anda dan anda ambil gambar sebelum dan selepas tukar mood. Memang nampak sedap tau makanan tu.

 http://ho.lazada.com.my/SHHyYi
sebelum
 http://ho.lazada.com.my/SHHyYi
selepas
 http://ho.lazada.com.my/SHHyYi
sebelum
 http://ho.lazada.com.my/SHHyYi
selepas


Macam mana, cantikkan. Korang tak perlu nak buang masa nak edit banyak-banyak, tukar mood mesti lagi cepat kerja anda. Kalau anda yang ada bisnes makanan mesti kena tahu aplikasi yang telah di sediakan oleh  Honor 8 bagi memudahkan tugas anda dalam mengambil gambar.

Yang kelima, iaitu cara screen shoot yang pantas. Bagi khaty memang pantas sebab dengan menggunakan ketukan jari telunjuk, bukan hujung jari tapi lipat jari macam nak ketuk pintu, dan cuba ketuk 2 kali di skrin. Dah dapat hasil screen shoot. Lain dari yang lain kan?  Honor 8 kena buat macam tu, jimat masa kan? 

Yang ke enam, dengan menggunakan jari telunjuk seperti nak screen shoot, kali jangan ketuk, tapi lukis dengan jari telunjuk tadi mengikut gambar yang hendak di crop untuk di edit. Tak perlu nak tukar mood edit atau apa semua tu, setelah anda crop, semuanya telah tersedia untuk anda edit sahaja. Nak blurr kannya, nak padamkannya atau apa saja, semuanya ada. Ianya telah di bangunkan untuk memudahkan proses anda mengedit. Betul-betul jimat masa tau. 

Ke tujuh iaitu fungsi pengimbas cap jari yang di reka khas untuk keselamatan telefon pada masa kini. Sebelum ini kita hanya asyik letak pasword dan seangkatan dengannya, kan. Bukan sahaja berfungsi untuk keselamatan telefon, malah ianya mempunyai pelbagai fungsi macam boleh guna untuk ambil gambar selfie, nak tengok notification dan nak menggerakkan gambar yang sedang kita buka . Mudah kan. 

 http://ho.lazada.com.my/SHHyYi

Ke lapan iaitu kuasa bateri yang tahan lama. Rasanya semua orang suka kalau telefon yang kita guna memenag menjimatkan kuasa beteri. Tetapi harus di ingatkan, walaupun ianya dibekalkan dengan bateri berkapasi 3000mAH dengan sokongan Smart Power 4.0 Maximizes, jangan lupa ya untuk setting dahulu penggunan yang perlu sahaja bagi menjimatkan penggunaan bateri. Betul tak? Secara tidak langsung,kita membantu kuasa beteri kita lebih untuk bertahan lama.


 http://ho.lazada.com.my/SHHyYi



http://ho.lazada.com.my/SHHtRw
Terdapat 4 jenis warna yang boleh anda pilih. Pilihan khaty semestinya Gold. Dah la design dia cantik, kalau dapat memang betul-betul rezeki durian runtuh. Kan sama warna isi durian dan gold. Hehehe. Yang pastinya  Honor 8 ini juga mempunyai Huawei technologies Co, Ltd. Family phone pintar yang hebat pada masa kini. 

 http://ho.lazada.com.my/SHHtRw

Harga  Honor 8 bermula dari RM1699 dan setiap pembelian anda juga akan mendapat free gift seperti yang tertera.

Lazada’s My Cybersale is happening on 26 – 30 Sept. Check it out!


 
Lazada Malaysia

Negeri Che Siti Wan Kembang; Pengalaman Percutian yang Tidak Dapat Dilupakan

Negeri Che Siti Wan Kembang; Pengalaman Percutian yang Tidak Dapat Dilupakan

Kali ni, meh kita usha negeri-negeri di sebelah pantai timur pulak. Berbeza dengan negeri Pahang dan Terengganu yang femes dengan taman negara dan pulau-pulau, to be honest tu semua korang takkan jumpa kat negeri Kelantan ni. But that fact doesn’t mean that takde tempat menarik untuk dilawati kat sini. Ada baaaanyak lagi tempat best yang korang boleh discover.  Kat negeri ni ada banyak tempat-tempat bersejarah, pasar-pasar besar dan pantai-pantai yang mendamaikan jiwa, haha! Masa mula-mula plan nak ke sana dulu, khaty pun agak blur sebab tak tau apa aktiviti best yang boleh dibuat kat sana. So post kali ni akan membantu korang yang tengah blur, macam khaty dulu 😉

GIVEAWAY : 1st Anniversary Blog & My Birthday

Assalamualaikum w.b.t

Hai semua. Jom kita beramai-ramai sertai GA yang sedang berjalan oleh bondezaidalifah


 http://www.bondezaidalifah.com/2016/08/giveaway-1st-anniversary-blog-my.html
Cepat join sebelum GA beakhir

Tempah banner Dengan Blogger Izzatie

Tempah banner bizzshop dengan blogger Izzatisuhaide


Assalamualaikum w.b.t

Nak buat banner, tapi tak pandai. jadi kena lah cari orang-orang yang bijak pandai pasal buat banner. Mujur adik comel izzatisuhaide sudi buatkan. Khaty bukan seorang yang cerewet, betulkan zatie. Yang penting cantik dan kemas serta elok mata memandang memang dah puas hati.


 www.instagram.com/by_khaty9


Ini lah banner yang telah siap. Khaty ada buat beberapa bisnes, tetapi sebagai agen. Bisnes sendiri masih mendaki lagi, belum meluas lagi. Jadi penting nya banner bagi sesebuah perniagaan adalah supaya orang tahu apa yang sedang anda jual.

Sekarang memang ramai yang boleh buat banner yang cantik-cantik, ada yang murah dan ada yang mahal. Terpulang kepada anda untuk memilih. 

Terima kasih lagi sekali untuk adik comel izzatisuhaide. Ada rezeki boleh tempah banner lagi. 

Kari kepala ikan Jenahak

Hujung minggu memasak Kari Kepala Ikan Jenahak

Assalamualaikum w.b.t
Hujung minggu keniasannya kalau tak ada rancangan untuk aktiviti luar, masak memasak bersama keluarga biras adalah satu kemestian. Pantang jumpa mesti masak. Nak masak mesti kena jumpa dan berkumpul. Apa yang istimewa?? Kari kepala ikan jenahak. Beruntung dapat biras yang menjalankan perniagaan jualan barang basah. Ikan jenahak menjadi pilihan. Jadi, apa lagi, mari la memasak. 

Hujung minggu memasak Kari Kepala Ikan Jenahak
 

Kuala Lumpur DahMakan

Perkhidmatan Dah Makan Memudahkan Warga Kuala Lumpur Untuk Menikmati Menu yang Sedap.

Assalamualaikum w.b.t
Hai semua. Dah Makan?? Kalau belum jom kita cari makan. Mana nak cari makan Yang sedap-sedap tapi tak mau join jalan jem?? Ada cadangan?? Kepada warga kuala lumpur, anda mesti gembira apabila ada satu servise yang akan mengahantar Lunch @ Dinner kepada anda tanpa perlu memandu sendiri. Seronokkan. Pilih dan bayar pastinya anda akan membuatkan anda lebih seronok sebab hanya perlu tunggu pesanan sampai. 



 

Doodle Fruit Games 2016

Assalamualiakum w.b.t
Hai semua. Comel ja tengok wajah google pagi ni. Biasalah hari minggu jarang buka internet.  Ada doodle fruit games tau yang comel ja. Rasanya tak bahaya kalau nak main sebab ianya lebih kepada sukan.

 https://g.co/doodle/cdzuyf

Uji minda otak kiri

Assalamualaikum w.b.t

Hai semua. Mari kita uji otak bahagian kiri kita sekejap.

Uji minda otak kiri

Selamat mencuba.

Menang Voucher Lazada Ramadhan Blogger Contest

Shopping di lazada menggunakan voucher

Assalamualaikum w.b.t
Hai semua. Seronoknya menang voucher. Menang apa sekalipun mesti seronok sebab dapat hadiah. Terima ksih pihak lazada kerana telah memilih khaty sebagai salah seorang pemenang Ramadhan Blogger Contest yang lalu. Khaty telah memenangi voucher bernilai RM100.00. 

Menang Voucher Lazada Ramadhan Blogger Contest Shopping di lazada menggunakan voucher
 

Gambar sehebat pakar bersama Huawei P9

Huawei P9 membuatkan gambar di ambil sehebat jurugambar profesional

Assalamualaikum w.b.t
Tetiba nak tulis pasal smartphone. Bukannya pakar, tetapi sebab ianya sesuatu yang hebat. Huawei P9, memang menarik tertarik deboom. Tengok iklan kat televisyen semalam pun dah tertarik. Tak mampu lagi, jadi setialah dengan Honor 4 dulu. 

Huawei P9 membuatkan gambar di ambil sehebat jurugambar profesional

Durian murah air terjun sedim

Durian murah dan sedap dari kampung sedim

Assalamualaikum
Alhamdulillah. Bahagianya rasa dapat makan durian dari sedim dengan puas sangat. Kali ke 3 baru bertemu jodoh durian sedim. Orang kata durian yang mai dari kawasan air terjun memang sedap sangat. Memang khaty setuju 100%. TERBAIK.

Product Review for Mamypoko Pants

Product Review for Mamypoko Pants 

Pihak Lazada malaysia akan mengadakan Online Baby Fair pada 27-31st july 2016 ini. Jadi kepada ibu-ibu di luar sana boleh la bersiap sedia untuk melihat di laman web lazada untuk menyambar apa yang patut. Rambang mata tau kalau melibatkan barang anak-anak. Nak cari pampers juga ada diantaranya mamypoko pants,  dan macam-macam lagi




Minyak Herba Penawar Asma Dan Lelah

Minyak Herba Asma Mujarab Penawar Penyakit Lelah, Asma , Penat Dan Batuk

Assalamualaikum w.b.t

Penyakit asma, lelah dan penat sebenarnya nampak seperti sama sebab ianya merupakan suatu keadaan di mana kita sukar untuk bernafas secara normal. Seolah-olah ada suatu bebanan menghimpit bahagian dada kita. Bermula dari batuk sehinggalah sukar bernafas, sehingga terpaksa untuk dapat kan rawatan di klinik atau hospital berdekatan. Bukan mudah untuk mengubati penyakit asma, lelah dan penat ini. Pelbagai cara yang boleh kita lakukan, samada moden ataupun tradisional. Kedua-duanya kalau di buat secara elok, insyaAllah, pasti akan menemui penawarnya.
 https://www.facebook.com/PenawarSemputLelahDanAsma/


 

5 Benda Aku boleh Buat Dengan Microsoft Wise Pad W7

5 Benda Aku boleh Buat Dengan Microsoft Wise Pad W7      

 Hai semua. Apa yang khaty nak buat dengan Microsoft Wise Pad W7 ini?? Kenapa tiba-tiba boleh nak cerita pasal Microsoft Wise Pad W7 ini?? Bukannya khaty blogger IT pun?? Sebenarnya pihak lazada Malaysia ada menganjurkan Lazada Microsoft Wise Pad W7 Blogger contest. Tetapi ada beberapa syarat yang perlu anda perlu tahu untuk menyertai Lazada Microsoft Wise Pad W7 Blogger contest

 http://invl.co/dqh

Projek Memikat Suami Dengan Baju Tidur Seksi

Projek Memikat Suami Dengan Baju Tidur Seksi 

Drama sangat tajuk. Projek memikat suami dengan baju tidur seksi. Bukan kena jaga perutnya kah?? Dah masuk alam rumahtangga, macam-macam kena fikir, hendak jaga anak,suami dan paling penting diri sendiri. Dah ada idea kah untuk memikat para suami anda dengan baju tidur seksi?? malu nak cari.. Tidak mengapa, khaty boleh bagi tips macam mana nak cari baju tidur seksi tanpa segan. 

Projek Memikat Suami Dengan Baju Tidur Seksi plus saiz Baju tidur pengantin baju tidur seksi murah malam pertama