Majlis Perkahwinan 90 juta - KhatyAiman Majlis Perkahwinan 90 juta - KhatyAiman

Majlis Perkahwinan 90 juta

khatyaiman | 12/16/2015 07:53:00 am | 1 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Musim cuti sekolah memang sinonim dengan majlis kenduri kahwin. Rasanya hampir tiap-tiap minggu dapat jemputan kenduri kahwin. Bertunang pun ada juga. Teringat pula majlis diri sendiri. Hehehe.

Ada duit, apa pun boleh buat. Demikian lah jutawan dari india yang telah membelanjakan wang £14 juta (RM90 juta) untuk perkahwinan anak lelakinya di Florence, Itali.


Kira-kira 500 tetamu dijemput menghadiri upacara perkahwinan Rohan Mehta dan pengantin perempuan Roshni yang diadakan selama tiga hari berturut-turut.
Rohan ialah satu-satunya anak lelaki Yogesh Mehta, jutawan yang menubuhkan empayar Petrochem di Dubai pada 1995.
Majlis bermula Rabu lalu selepas tetamu dari seluruh dunia diterbangkan ke Florence dan disediakan tempat tinggal di beberapa hotel terbaik bandar raya itu.
Sebelum majlis bermula, pengantin perempuan dilihat muncul dari sebuah hotel di Arno River dengan memakai pakaian tradisional India, sari sambil berpegangan tangan dengan beberapa tetamu lebih muda.
Tidak lama selepas itu, pasangan pengantin baru dilihat muncul di tempat bersejarah bandar itu sambil menari. Perkahwinan mereka kemudian diraikan di Dataran All Saints, tempat berlangsungnya perarakan yang diketuai pengantin lelaki.

Media Itali melaporkan pihak berkuasa bandar raya Florence sebelum ini menolak permintaan pengantin lelaki untuk tiba di majlis itu menaiki gajah.
Menurut akhbar Florence La Nazione, permintaan itu ditolak atas alasan kesihatan dan keselamatan serta kebimbangan mengenai kesihatan haiwan berkenaan.
Bapa pengantin lelaki, Mehta yang juga dikenali sebagai Yogi memuat naik status dalam laman Twitternya awal minggu lalu mengenai perkahwinan terbabit.

Dia menulis: “Anak kami Rohan akan mengahwini kekasih hatinya Roshni pada 27 November 2015 di Florence, Itali. Perkahwinan magis pasangan RORO!”
Mehta dipercayai memiliki kekayaan sekitar AS$623 juta (RM2.7 bilion) yang dikumpulnya selepas berpindah ke Asia Barat pada usia 29 tahun tanpa pekerjaan mahupun pelan perniagaan sebelum menubuhkan syarikat Petrochem.
Syarikat itu kini menjadi antara syarikat pengedar petrokimia terbesar di Asia Barat.
Rohan dijangka mewarisi syarikat itu pada masa akan datang selepas lulus dalam jurusan perniagaan dari Universiti Northeastern di Boston.
Isterinya, Roshni yang dilahirkan dan dibesarkan di London memiliki sebuah syarikat fesyen dan mereka akan menetap di Dubai selepas mendirikan rumah tangga.
Seronok tengok anak yang bertuah ini. 

1 comment:

  1. telan air liur ahahaha.. tak impikan la wedding cenggini.. tapi duit banyak gitu brangan la jugak ehehe..

    ReplyDelete

KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com