December 2020 - KhatyAiman December 2020 - KhatyAiman

Minuman Kultur Pilihan Anak-Anak Pastinya Dari Fernleaf Calciyum

khatyaiman | 12/28/2020 12:20:00 pm | 2 Komen

Minuman Kultur Pilihan Anak-Anak Pastinya Dari Fernleaf Calciyum Kerana Terdapat Nutrisi (Probiotik DR20) yang akan membantu menyokong  sistem imunisasi mereka.


Assalamualaikum. Hai semua.
Anak-anak paling suka pergi supermarket. Sebab apa?? Sebab boleh beli minuman kultur dan yogurt kegemaran mereka dari Fernleaf Calciyum. Dah boleh agak tempat susuan Minuman tersebut. Laju saja bila sampai. Setiap seorang dah ada perisa masing-masing. Lagi satu yang paling anak-anak suka , mainan yang boleh di dapati sekali jika ada promosi nya lah. Sambil minum boleh main. Memang perangai budak-budak kan. Anak-anak saya lelaki dan semuanya lasak kalau bermain. 


Jadi bila dekat rumah, masing-masing dah ada snek tersendiri. Minuman kultur dan juga yogurt. Pastinya halal dan Kedua-dua minuman susu kultur dan yogurt CalciYum mempunyai logo ‘Healthier Choice’ dari Kementerian Kesihatan  kerana kandungan gulanya rendah. Baik untuk kesihatan juga kan. Selain dari mempunyai nutrisi ( Probiotik DR20) yang mana akan membantu menyokong sistem imunisasi mereka. Maksud lain bagi Probiotik berfungsi untuk menyokong sistem pencernaan yang  sihat, dan menjaga daya tahan badan yang kuat. Ia juga tinggi kalsium, diperkaya dengan Vitamin D, yang semuanya baik untuk anak-anak saya yang sedang membesar. Yogurt CalciYum pula baik untuk penghadaman. Yogurt CalciYum mempunyai pelbagai variasi buah yang berbeza yang anak-anak saya suka. Kadang-kadang, saya juga menggunakan yogurt CalciYum untuk membuat ais krim.  Hanya tambahkan batang ais krim ke dalam cawan dan bekukan! Lebih menggembirakan untuk anak-anak saya menikmatinya! Jadi apabila anak-anak saya mengambil kedua-dua nya bersama, maka penyakit sila lari jauh-jauh , nanti kena lawan dengan sistem imunisasi anak yang makin sihat dan kuat.Mengenai Fernleaf Calciyum


Produk tenusu terbaik di dunia, diperkuat dengan nutrien-nutrien untuk pertumbuhan dan perkembangan optimum anak-anak. Gabungan nutrien khas Fernlaef Calciyum membantu pertumbuhan mereka agar  dapat fokus menerokai dan mengasah bakat unik mereka

Misi Global Fernleaf Calciyum

CalciYum ialah sebuah jenama premium yang dihasilkan oleh Fonterra, sebuah syarikat tenusu yang diasaskan di New Zealand pada 1886. Ia dimiliki oleh pekebun secara koperatif . Misi mereka adalah untuk membekalkan nutrien-nutrien penting bagi menyokong keperluan harian tenusu kanak-kanak. Hari ini, mereka bertanggung jawab untuk satu pertiga daripada susu dunia dan mereka diiktiraf sebagai produk susu bertaraf emas bagi kanak-kanak di seluruh dunia.

Mereka mempunyai pengalaman lebih seabad dalam membekalkan produk-produk berinovasi yang digemari kanak-kanak dan ibu bapa. Jenama-jenama global lain di dalam keluarga mereka termasuk Anlene, Anmum™ Materna, Anmum™ Lacta dan Anmum™ Essential.


 


Calciyum, pilihan yang lebih baik untuk kanak-kanak.

Setiap kanak-kanak mempunyai potensi tersembunyi yang perlu diterokai dengan produk-produk bernutrisi yang dikhaskan untuk minda dan tubuh kecil. Produk CalciYum Fernleaf mengandungi A-Force: gabungan nutrien  yang direka untuk menyokong keperluan bernutrisi untuk minda dan tubuh aktif kanak-kanak.

 

Tentang Minuman Susu Kultur Fernleaf CalciYum .

Minuman susu kultur yang menyegarkan dan digemari oleh kanak-kanak. Sesuai sebagai sebahagian daripada sarapan pagi atau snek yang enak, dipenuhi dengan  nutrien untuk menyokong kesihatan anak-anak dari dalam dan luar. 

Manfaat nutrisi Fernlaef Calciyum

Probio DR20™– Bahan probiotik yang dipatenkan oleh Fernleaf. Probiotik  diketahui menyokong sistem pencernaan yang sihat, dan menjaga daya tahan badan yang kuat 

Kalsium & Vitamin D  – Untuk tulang yang kuat

Bakteria Baik – Untuk fungsi usus yang baik 

Terdapat dalam pek 110ml untuk semua varian: 

• Asli, Epal, Anggur, Oren, Pelbagai 

Tentang Minuman Susu Kultur Fernleaf CalciYumTEROKAI KEUNIKAN A-FORCE 

Sama ada di sekolah atau ketika bermain, anak-anak perlukan  tubuh yang sihat di luar dan dalam. A-Force dengan Vitamin D   dan DR20™ probio membantu anak-anak menghadapi hari-hari yang mendatang.

TUBUH AKTIF 

Fernleaf CalciYum minuman susu kultur mengandungi kalsium dan vitamin D yang tinggi untuk menyokong pertumbuhan tulang-tulang kuat. CalciYum juga mempunyai Probio DR20™.  Persekitaran usus yang baik penting untuk penyerapan nutrien. 

MINDA AKTIF 

Minuman susu kultur yang enak ini membekalkan nutrien nutrien utama untuk menyokong keperluan harian anak-anak.  Menjaga kesihatan bukan hanya bermaksud yang anak-anak akan bersedia untuk melakukan yang terbaik tetapi anak-anak juga akan rasa lebih hebat. 

Tentang Fernleaf CalciYum Yogurt .Penuhi gaya hidup aktif anak anda dengan snek yang penuh dengan rasa yang lazat.  Yogurt berkrim ini mengandungi empat nutrien utama termasuk 2x Kalsium untuk menyokong perkembangan tulang yang kuat dan sihat.

TEROKAI KEUNIKAN A-FORCE 

Sama ada di sekolah atau sedang bermain, sokonglah minda dan  tubuh aktif anak-anak. Dengan A-Force, bersedialah untuk melakukan yang terbaik dan berasa lebih hebat. Kini dengan  Phocuslipids™, ramuan tenusu lipid Fernleaf yang unik, kuasa A Force sudah bersedia untuk menyerlahkan potensi penuh anak-anak. 

TUBUH AKTIF 

Yogurt Fernleaf CalciYum tinggi dengan kalsium dan Vitamin D  serta ia mengandungi zink untuk menyokong pertumbuhan tulang tulang kuat. 

MINDA AKTIF 

Bersama-sama zink, yogurt enak kami juga mempunyai Phoculipids™.Produk Fernleaf Calciyum

Minuman Susu Kultur Asli


 


Asli tak semestinya bosan. Dengan Vitamin D dan DR20™probio minuman susu kultur biasa kami membantu menyokong pertahanan dalaman anak-anak. Selain itu, rasanya memang digemari semua. 

Minuman Susu Kultur Epal


 


Hilangkan kehausan dengan kesegaran Epal! Minuman susu kultur ini bukan sahaja mempunyai rasa hebat, ia juga dipadatkan dengan nutrien khas bagi menjaga pertahanan dalaman si kecil anda – agar mereka bebas meneroka. 

Mengandungi bakteria baik Probio DR20™

Minuman Susu Kultur Oren


 


Manjakan lidah anda dengan rasa limau yang menarik dengan minuman susu kultur dalam perisa Oren Fernleaf CalciYum! Selain daripada keenakannya, ia mengandungi nutrien-nutrien untuk membantu pertahanan dalaman – agar kanak-kanak dapat terus bermain dan meneroka.   

Mengandungi bakteria baik Probio DR20™

Minuman Susu Kultur Anggur


 


Minuman susu kultur ini dipek di dalam perisa anggur manis dan halus yang kami gemari. Bukan sahaja enak – ia mengandungi nutrien-nutrien untuk membantu pertahanan dalaman – agar kanak-kanak dapat terus bermain dan meneroka dengan bebas. 

Mengandungi bakteria baik Probio DR20™

Yogurt Strawberi Anggur


 Wujudkah snek yang sempurna? Kami rasa kebaikan berkrim yogurt kami memang boleh dipertimbangkan. Anda dapat kedua-dua perisa Strawberi dan Anggur dalam satu pek, dipenuhi dengan empat nutrien-nutrien penting untuk menyokong pertumbuhan sihat tulang-tulang dan otot.  

Mengandungi Phocuslipids™

Tinggi dengan Kalsium and Vitamin D

Yogurt Chocoberry


 


Langkah ke dunia koko dengan yogurt berperisa Chocoberry Fernleaf CalciYum. Selain daripada rasanya yang hebat, yogurt berkrim ini mempunyai empat nutrien-nutrien utama yang campur untuk menyokong pertumbuhan tulang kuat.  

Mengandungi Phocuslipids™

Tinggi dengan kalsium dan Vitamin D

Yogurt Vanila Anggur


 


Kaya dengan rasa krim dengan penangan perisa buah, itulah Yogurt Fernleaf CalciYum dalam kombo pek Vanila dan Anggur. Kedua-dua perisa mempunyai empat nutrien-nutrien utama untuk menyokong pertumbuhan sihat tulang-tulang dan otot. 

Mengandungi Phocuslipids™ & Zink

Tinggi dalam kalsium dan Vitamin D

Strawberi Mangga


 


Dapatkan rasa kemanisan musim panas dengan yogurt perisa Strawberi dan Mangga Fernleaf CalciYum. Selain daripada rasa tropikanya yang lazat, yogurt ini dipenuhi dengan empat nutrien-nutrien utama untuk menyokong pertumbuhan sihat tulang-tulang dan otot. 

Mengandungi Phocuslipids™ and Zink

Tinggi dalam kalsium dan Vitamin .

Minuman kultur dan yogurt calciyum ini memang mudah nak beli. harga pun berpatutan. Jika ada promosi lagi seronok anak-anak. Boleh beli lebih sedikit. Sebenarnya jika suka untuk mengambil minuman yang baik untuk tumbesaran badan supaya sihat dan kuat, tidak salah jika kita selalu berbelanja . Pilihan itu selalu ada dan buat lah pilihan yang baik. Anak-anak saya memang sudah terpaut dan jatuh cinta terhadap produk Fernleaf Calciyum ini, jom la apa kata anda semua pun cuba untuk membeli supaya anak-anak anda juga suka dan cergas sepanjang hari. Info lanjut anda boleh lawati laman web https://www.calciyum.com.my/.Apa anda tahu  kebaikan yang ada di dalam setiap gelas?? 

KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com