June 2016 - KhatyAiman June 2016 - KhatyAiman
Textual description of firstImageUrl

Projek Memikat Suami Dengan Baju Tidur Seksi

khatyaiman | 6/28/2016 08:00:00 am | 4 Komen

Projek Memikat Suami Dengan Baju Tidur Seksi 

Drama sangat tajuk. Projek memikat suami dengan baju tidur seksi. Bukan kena jaga perutnya kah?? Dah masuk alam rumahtangga, macam-macam kena fikir, hendak jaga anak,suami dan paling penting diri sendiri. Dah ada idea kah untuk memikat para suami anda dengan baju tidur seksi?? malu nak cari.. Tidak mengapa, khaty boleh bagi tips macam mana nak cari baju tidur seksi tanpa segan. 

Projek Memikat Suami Dengan Baju Tidur Seksi plus saiz Baju tidur pengantin baju tidur seksi murah malam pertama

Textual description of firstImageUrl

Sakit Belakang Lega Dengan Biobax Cool Teraphy

khatyaiman | 6/27/2016 08:59:00 am | 1 Komen

Sakit Belakang Lega Dengan Biobax Cool Teraphy

Hai semua. Pernah tak dengar pasal Biobax Cool Teraphy??. Apa kaitannya dengan aktiviti harian kita?? Bagus sangat kah Biobax Cool Teraphy ini seperti yang di perkatakan oleh sebahagian penggunanya?? Ataupun hanya ayat untuk melariskan produk Biobax Cool Teraphy??? Apa pun,jangan buat andaian tanpa usul periksa. Mai kita tengok apa yang di katakan dengan Biobax Cool Teraphy

Sakit Belakang Lega Dengan Biobax Cool Teraphy Kelebihan Kegunaan Kandungan

Textual description of firstImageUrl

Dato Siti Nurhaliza – Hari Kemenangan – Lagu Baru Raya 2016

khatyaiman | 6/15/2016 09:19:00 am | 2 Komen

Lirik Lagu Baru 2016 Dato Siti Nurhaliza Hari Kemenangan

Assalamualaikum w.b.t

Siapa tidak kenal akan penyanyi tersohor di malaysia dan serata alam iaitu Dato Siti Nurhaliza. Apabila tiba di pertengahan bulan ramadhan, akan kedengaran lagu -lagu raya yang di nyanyikan oleh Dato Siti Nurhaliza dan juga artis-artis yang lain. Pada tahun ini, Dato Siti Nurhaliza telah merakamkan lagu raya baru buat kita semua. Lagu Baru 2016 Dato Siti Nurhaliza Hari Kemenangan sudah mula boleh di dengari di youtube. Walaupun belum siap sepenuhnya buat masa sekarang, tetapi sedap ja dengar.
-Segak bergaya di hari lebaran bersama Busana Exclusive Khalifah Brand
Dato Siti Nurhaliza - Hari Kemenangan - Lagu Baru Raya 2016 lirik

 

Busana Khalifah Exclusive Brand

khatyaiman | 6/10/2016 09:00:00 am | 1 Komen

Jubah & Kurta Khalifah Exclusive Brand

Assalamualaikum w.b.t

Mencari jubah dan kurta yang boleh di sesuaikan dengan semua majlis,memudahkan apabila hendak berwuduk dan mematuhi syariat islam? Mencari jubah dan kurta yang mempunyai kualiti kain yang elok dan harga yang berpatutan? Kini anda tidak perlu risau lagi kerana, Khalifah Brand Exclusive telah mengeluarkan jubah dan kurta yang dangat cantik dan kualiti kainnya sangat elok serta harganya sangat berpatutan. Tidak percaya??

 

Panduan Minum Air 3 Liter Di Bulan Puasa

khatyaiman | 6/04/2016 10:00:00 am | 3 Komen

Tips Minum Air Dibulan Puasa ( 3 Liter )

Assalamualaikum w.b.t

Bulan puasa macam mana hendak cukup minum air 3 liter dalam badan. Perlukah sampai kena buka puasa? Ada panduan atau tips tak mengenai pengambilan air 3 liter di bulan puasa? Khaty ada terjumpa tips atau panduan minum air 3 liter di bulan puasa tanpa menggangu ibadah puasa kita.


Sebenarnya bagi mereka yang memang serius hendak turunkan berat badan memang perkara yang wajib di patuhi adalah pengambilan air putih sekurang-kurangnya 3 liter sehari dan juga juga lebih bagi mengikut kesesuaian badan masing-masing. khaty bukan lah pakar sangat, tetapi ambil tahu juga sebab khaty juga salah seorang dalam golongan yang berat badan harus di kurang kan juga.

Tips atau panduan minum air 3 liter di bulan puasa

  1. Ambil 2 gelas air selepas bangun tidur –>Sememang nya tabiat ini memang bagus walaupun kita tidak menempuh bulan puasa, memang di amalkan setiap hari lagi bagus kerana air kosong yang memasuki perut kita akan mencuci segala kotoran yang ada di dalam perut kita tanpa bahan pengawet.
  2. Ambil 2 gelas air selepas bersahur –> Ini adalah bantuan kepada kita untuk membantu badan kekal sihat dan cergas sewaktu menjalani ibadah puasa di siang hari. Boleh ja tambah hirisan lemon untuk air lebih sedap.
  3. Ambil 2 gelas air selepas azan maghrib –> Waktu berbuka jangan sesekali melengahkannya. Selepas makan kurma, minum air putih secara perlahan-lahan. Tahan nafsu ya apabila waktu berbuka. Kata nak kurus kan??
  4. Ambil 1 gelas sebelum dan selepas solat maghrib
  5. Ambil 2 gelas sebelum dan selepas solat isya’
  6. Ambil 2 gelas selepas solat terawih
  7. Ambil 2 gelas sebelum waktu tidur –> minum air sebelum tidur bagus tau untuk proses penyejukan bada, bukan sejuk macam ais, tetapi kita akan rasa selesa sebab air yang cukup akan memberi aura dan tenaga yang bagus untuk badan kita berfungsi.

Nampak tak macam mana kita boleh cukup minum air walaupun dalam bulan puasa. Tetapi boleh kah kita melakukannya?? Mesti ada yang muntah kalau baru nak cuba, jangan kata anda, khaty sendiri juga akan muntah. Minum air putih banyak sangat dalam jangka masa yang pendek memang membuatkan kita loya. Tetapi kita juga kena kreatif dan bijak untuk tambah sedikit hirisan lemon atau pun madu biar air itu bau nya sedap dan memang akan menarik kita untuk meminumnya.

Tidak cuba anda tidak tahu. 

Kurus sebelum raya dengan  Skinny teas bymyna 
Cantik semasa raya dengan  Vitcfacemist bymyna
KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com