Showing posts with label review. Show all posts
Showing posts with label review. Show all posts

Multi Bijirin Berkhasiat dari Lazada Suprise Box

Assalamualaikum w.b.t

Multi Bijirin Berkhasiat dari Lazada Suprise Box

Hai semua. Kepada anda jangan lepaskan peluang untuk cepat-cepat window shopping di laman web Lazada. Tawaran berlangsung selama 3 hari sahaja. Jangan tunggu lama-lama.

 http://ho.lazada.com.my/SHNM7o

Lazada 5 Birthday Suprise 22 hingga 24 Mac 2017

Assalamualaikum w.b.t

Diskaun sehingga 90% Lazada 5 Birthday Suprise 22 hingga 24 Mac 2017

Hai semua. Menyambut Harijadi @ birthday sememangnya menjadi suatu kemestian untuk semua orang. Tidak terkecuali juga dengan nama besar online shopping yang tersohor Lazada. Sempena Lazada 5 Birthday Suprise 22 hingga 24 Mac 2017 ini, pihak lazada memberi gula-gula yang pastinya di sukai anda iaitu diskaun sehingga 90% apabila anda membeli belah secara online di laman web Lazada.

Diskaun sehingga 90% Lazada 5 Birthday Suprise 22 hingga 24 Mac 2017 

Wajah Baru Tea By_Myna Lebih Exclusif

Tea By-Myna menggunakan kotak yang lebih kemas dan nampak exclusif

Assalamualaikum w.b.t

Lama tak update pasal tea by-myna. Sampai dah tukar guna kotak pun tak sempat nak update. Wajah baru te by-mya ini dah pun di gunakan sejak september 2016 lagi. Ramai yang begitu teruja dengan paket kotak yang tea by_myna yang baru ini. Lebih kemas dan exclusif. 


Paling best tak perlu nak asingkan lagi free gift sebab dalam kotak tea by_myna memang dah tersedia free gift tersebut. Ada yang dapat fruitytox dan blooming tea. Ianya sejenis bahan-bahan semulajadi yang pastinya baik untuk kulit.

 www.instagram.com/by_khaty9

 

Bateri kereta kong – bateriku.com ada penyelesaian

Bateriku.com – Penghantaran & Pemasangan Bateri Kereta Percuma

Assalamualaikum w.b.t

Zaman sekarang boleh di katakan kebanyakan orang ada kereta. Khaty sendiri ada kereta, tetapi lewat la sebab dah kerja baru mampu beli kereta. Biar kecil comel asalkan ianya bergerak.

Dah pakai kereta, macam-macam benda kena tau. Tahu sikit-sikit pun jadi la dari tak tahu langsung. Tetapi bila nak pergi kerja ka, tengah bercuti ka atau pun ke mana saja la, tetiba kereta tak boleh nak di hidupkan. Mau tak kacau. Nak minta tolong dengan siapa ni???

Mujur ada yang cadangkan servise bateriku.com, katanya mudah cepat dan percuma. Best kan.

Bateri.com - Penghantaran & Pemasangan Bateri Kereta Percuma Bateri kereta kong - bateri.com ada penyelesaian

SHOPBACK : MEMBELI BELAH DI ALAM MAYA SAMBIL MANJANA PENDAPATAN

MEMBELI BELAH ONLINE SAMBIL JANA PENDAPATAN BERSAMA SHOPBACK

Assalamualaikum.

Siapa suka membeli belah secara online? Khaty juga memang salah seorang yang suka membeli secara online. Banyak perkara dapat kita tengok tanpa perlu berkejar masa untuk pergi ke pasaraya. Jimatkan.

Shopback juga lebih kurang seperti medium online shopping yang ada sekarang, cuma apabila bershoping di shopback, kita keluar duit beli barang secara online sambil-sambil itu dapat juga kita menjana kembali pendapatan yang telah kita gunakan. Untungkan.

Korang tahu tak, ada lebih dari 1000 kedai online yang menawarkan pulangan cashback sebanyak 30% apabila kita membeli barang dari kedai online yang sedia ada.

 https://www.shopback.my/?raf=UHwCNI

 

Perancangan percutian bersama keluarga Sempena Promosi hujung Tahun Traveloka

Perancangan percutian bersama keluarga


Assalamualaikum w.b.t

Yeay..ayam goreng..eh tetiba nak fefeling upin ipin. Itulah persaaan kalau nak buat plan holiday bersama family. Nak pula kalau ada promosi hujung tahun kan. Ye la, anak-anak dah cuti sekolah, jadi boleh la rancang nak bercuti dengan gembira. Kemana kita ni???

Percutian Keluarga Sempena Promosi hujung Tahun Traveloka

JUS QALBI AL-EHSAN JUS PEMBERSIH KOLESTEROL

Assalamualaikum w.b.t

Baru-baru ini khaty ada terima parcel dari Jus Qlabi Al Ehsan. Bila buka ja parcel, memang bau herba sangat kuat. Jadinya khaty bagi dekat ayah khaty untuk cuba. Sebab khaty sedang mengandung dan masih alah, memang tak sesuai nak ambil jus qalbi ini.

JUS QALBI AL-EHSAN JUS PEMBERSIH KOLESTEROL

Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence and Olay Regenerist Micro Sculpting Cream

Olay Miracle Duo – Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence and Olay Regenerist Micro Sculpting Cream

Hai semua. Bila bercakap mengenai produk yang digunakan oleh para wanita sekarang untuk menjaga kesihatan wajah, terlalu banyak nama-nama yang meniti di bibir masing-masing. Rasanya memang tak tersenarai nanti. Jadi meh khaty nak story sikit pasal suatu produk yang memang khaty guna sejak sekolah lagi. OLAY. Memang sudah ada pengguna tegarnya yang tersendiri. 

 http://ho.lazada.com.my/SHIPEt

Safi Shayla Pek Fleksi

Inovasi Terkini Safi Shayla Pek Fleksi Yang Fleksibel.

Hai semua. Korang mesti ada favourite syampo kan. Meh sini khaty nak bagitau pasal satu syampo ni yang memang sesuai untuk wanita yang berhijab. Bukan syampo lain tak elok, tetapi syampo ini memang sangat sesuai lah. Safi shayla. Bukan jenama yang baru, tetapi dengan inovasi terkini, Safi shayla di datangkan dengan pek yang fleksibel. Semua orang mampu milik.

Inovasi Terkini Safi Shayla Pek Fleksi Yang Fleksibel.

Negeri Che Siti Wan Kembang; Pengalaman Percutian yang Tidak Dapat Dilupakan

Negeri Che Siti Wan Kembang; Pengalaman Percutian yang Tidak Dapat Dilupakan

Kali ni, meh kita usha negeri-negeri di sebelah pantai timur pulak. Berbeza dengan negeri Pahang dan Terengganu yang femes dengan taman negara dan pulau-pulau, to be honest tu semua korang takkan jumpa kat negeri Kelantan ni. But that fact doesn’t mean that takde tempat menarik untuk dilawati kat sini. Ada baaaanyak lagi tempat best yang korang boleh discover.  Kat negeri ni ada banyak tempat-tempat bersejarah, pasar-pasar besar dan pantai-pantai yang mendamaikan jiwa, haha! Masa mula-mula plan nak ke sana dulu, khaty pun agak blur sebab tak tau apa aktiviti best yang boleh dibuat kat sana. So post kali ni akan membantu korang yang tengah blur, macam khaty dulu 😉

Product Review for Mamypoko Pants

Product Review for Mamypoko Pants 

Pihak Lazada malaysia akan mengadakan Online Baby Fair pada 27-31st july 2016 ini. Jadi kepada ibu-ibu di luar sana boleh la bersiap sedia untuk melihat di laman web lazada untuk menyambar apa yang patut. Rambang mata tau kalau melibatkan barang anak-anak. Nak cari pampers juga ada diantaranya mamypoko pants,  dan macam-macam lagi




Minyak Herba Penawar Asma Dan Lelah

Minyak Herba Asma Mujarab Penawar Penyakit Lelah, Asma , Penat Dan Batuk

Assalamualaikum w.b.t

Penyakit asma, lelah dan penat sebenarnya nampak seperti sama sebab ianya merupakan suatu keadaan di mana kita sukar untuk bernafas secara normal. Seolah-olah ada suatu bebanan menghimpit bahagian dada kita. Bermula dari batuk sehinggalah sukar bernafas, sehingga terpaksa untuk dapat kan rawatan di klinik atau hospital berdekatan. Bukan mudah untuk mengubati penyakit asma, lelah dan penat ini. Pelbagai cara yang boleh kita lakukan, samada moden ataupun tradisional. Kedua-duanya kalau di buat secara elok, insyaAllah, pasti akan menemui penawarnya.
 https://www.facebook.com/PenawarSemputLelahDanAsma/


 

Projek Memikat Suami Dengan Baju Tidur Seksi

Projek Memikat Suami Dengan Baju Tidur Seksi 

Drama sangat tajuk. Projek memikat suami dengan baju tidur seksi. Bukan kena jaga perutnya kah?? Dah masuk alam rumahtangga, macam-macam kena fikir, hendak jaga anak,suami dan paling penting diri sendiri. Dah ada idea kah untuk memikat para suami anda dengan baju tidur seksi?? malu nak cari.. Tidak mengapa, khaty boleh bagi tips macam mana nak cari baju tidur seksi tanpa segan. 

Projek Memikat Suami Dengan Baju Tidur Seksi plus saiz Baju tidur pengantin baju tidur seksi murah malam pertama

Sakit Belakang Lega Dengan Biobax Cool Teraphy

Sakit Belakang Lega Dengan Biobax Cool Teraphy

Hai semua. Pernah tak dengar pasal Biobax Cool Teraphy??. Apa kaitannya dengan aktiviti harian kita?? Bagus sangat kah Biobax Cool Teraphy ini seperti yang di perkatakan oleh sebahagian penggunanya?? Ataupun hanya ayat untuk melariskan produk Biobax Cool Teraphy??? Apa pun,jangan buat andaian tanpa usul periksa. Mai kita tengok apa yang di katakan dengan Biobax Cool Teraphy

Sakit Belakang Lega Dengan Biobax Cool Teraphy Kelebihan Kegunaan Kandungan

Shawl labuh Shiffon Exclusive By Papaglamz

Assalamualaikum semua. Kepada semua pencari shawl secara online, tentu sahaja ramai yang akan membandingkan harga. Harga yang murah dan shawl yang berkualiti tinggi akan menjadi pilihan ramai. Tentu semua nak tahu berapakah harga shawl labuh chiffon exclusive by Papaglamz ni kan? Memandangkan shawl PapaG baru sahaja menjengah market fesyen Malaysia, sudah pasti PapaG akan menawarkan harga yang paling terbaik untuk anda semua. Sesuai dengan kualiti shawl itu sendiri.
harga-shawl-labuh-chiffon

Harga jualan Shawl Chiffon Exclusive by Papaglamz

Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari PapaG, jadi beliau menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.
 
1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 
 
Haa reasonable tak? Jadi apa tunggu lagi? Cepat PM PapaG cepat-cepat. Nanti dia poskan kat korang. Ingat Shawl PapaG ni limited tau. Yela tak buat banyak sangat. Plays safe katanya. Hehehe

5 Pilihan warna Shawl Exclusive by Papaglamz

Basicaly, Shawl Exclusive by Papaglamz adalah ilham dari PapaG dan wife sewaktu mereka dalam perjalanan pulang dari KL tempoh hari. Entah macam mana tetiba terkeluar pula idea tentang nak buat shawl ni kan. Dari situlah mereka mula membuat sedikit kajian tentang material kain, potongan shawl yang menjadi kesukaan ramai, kos dan macam-macam lagi. Alhamdulillah perancangan mereka berjaya dan terhasillah shawl yang SANGAT EKSKLUSIF ni. 
KONSEP shawl yang mereka ketengah ialah shawl yang mempunyai ciri-ciri lebar dan labuh. Sebab tu shawl yang mereka keluarkan ini agak panjang dan lebar. Panjangnya lebih kurang 1.95 meter dan lebarnya 0.9 meter. Semoga shawl ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 
Dalam pemilihan material, mereka menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Antara sebab mereka menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang LEMBUT dan MUDAH BERALUN serta TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu kain Chiffon jenis ni sama seperti kain Chiffon bubble, tetapi bubblenya adalah sangat sangat sangat halus. Sebab itulah ianya sangat lembut. Kelebihan lain ialah kain dia seakan-akan dwi tone. jika kita lihat dari sisi yang berbeza samada kiri atau kanan, PROJECTION warna kain ada sedikit perbezaan. Menarik kan? Sebab tu lah kain ini dipilih untuk di jadikan shawl eksklusif mereka.

Detail Shawl Exclusive by Papaglamz

Saiz : 1.9 meter X 0.85 meter (Labuh tau)
Jenis kain : Chiffon moist crepe (Macam chiffon bubble tapi bubble dia sangat sangat sangat halus dan lembut serta sejuk dipakai. Yang penting TAK JARANG)
Warna pilihan : 
ukuran-wide-shawl-terkini
Pink Belacan + Basic White (Dwi Tone)
ukuran-wide-shawl-terkini
Blue + Gold Yellow (Dwi Tone)
ukuran-wide-shawl-terkini
Brown + Gold Yellow (Dwi Tone)
ukuran-wide-shawl-terkini
Purple + Elegance Silver (Dwi Tone)
Green Emerald + Gold Yellow (Dwi Tone)
CEPAT REBUT SEKARANG….!!!!
Limited edition sebab Papaglamz tak buat banyak. Ye la, new baby kan..? Hehehe
Wassap : 0196141393
Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau. Ig : exclusive_by_papaglamz FB : Papaglamz Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz -sekian-

Kempen Derma Buku anjuran PROGRESS SMART Selangor

Kempen Derma Buku anjuran PROGRESS SMART Selangor

CSR PROGRESS SMART Selangor

 
 
Assalamualaikum and hello lads!

#PROJEK100BUKU | BUKU BERGAMBAR YANG WAJIB ADA DI SETIAP RUMAH

Assalamualaikum w.b.t

#PROJEK100BUKU | BUKU BERGAMBAR YANG WAJIB ADA DI SETIAP RUMAH






Penangan Luar Biasa Tea By_Myna

Assalamualaikum w.b.t

Skinny Legs Tea, Skinny Teatox dan Gojes Skin Tea

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN




Produk penjagaan asas bagi kulit wajah amatlah penting untuk mengekalkan kelembapan kulit, mengelakkan kulit terhidrat dan juga menjaga kolagen dalam kulit. Semakin kita berumur, semakin kurang kolagen kulit kita.
 

 
Rozita Che Wan selaku duta Rysya Skincare ini telah mencuba produk ini terlebih dahulu sebelum beliau menerima tawaran menjadi duta.
 

 

 
Che Ta mengakui setelah mencuba produk penjagaan kulit Rysya ia mampu menyerlahkan seri wajahnya. Malah beliau menasihati kaum wanita yang berusia 40an sepertinya jangan asyik sibuk dengan tidak menjaga penampilan diri.
 

 

“Siapa kata bila dah masuk 40an dah nampak tak cantik. Persepsi macam itulah yang membuat ada wanita lari dan menyorok bawah katil sebab rasa dah tak cantik. Malah ada yang baru 30 tahun tapi gigi pun dah tak ada sebab abaikan soal penjagaan kecantikan,” seloroh Che Ta.
 

 
Terbukti dalam usia 42 tahun, Che Ta masih kelihatan cantik dengan bentuk badan yang ramping dan kulit yang bersih.
 

 
Menurutnya, beliau menggunakan satu set produk Rysya seperti cleanser, toner, serum, dan krim magik. Dimana produk berkenaan mampu mencerahkan kulit serta melambatkan proses penuaan.

Paling best tentang RYSYA SKINCARE ini ialah tiada PARABEN dan TIADA BAHAN KIMIA. Natural gituuuu!! 
 

 
Antara kandungan dan keistimewaan yang ada dalam produk RYSYA SKINCARE :






 
LY FACIAL CLEANSER | RM 45
 

 
1. Vitamin C
 
– Menghilangkan dan menyembuhkan bekas jerawat
 
– Dapat menghasilkan kolagen dalam jumlah yang banyak
 
– Kolagen inilah yang akan berfungsi sebagai agen penyembuh luka
 
– Mencerahkan kulit
 
– Antioksidan dalam Vitamin C berfungsi untuk meneutralkan serangan radikal bebas pada kulit.
 
– Bertindak sebagai agen anti-penuaan
 

 
  2. Licorice
 
– Ektraks Licorice diperoleh dari akar tanaman Gycyrrhiza Glabra atau yang lebih dikenali sebagai akar manis
 
– Ada banyak komponen yang terkandung dalam ekstrak Licorice, antar yang lain glabridin, glikosida, flavonoid dan tannin.
 
– Komponen pada Ekstrak Licorice dapat membantu mencegah pigmentasi kulit wajah
 
– Ia juga bertindak sebagai agen antioksidan dan anti inflamasi
 

 

 

LY FACIAL TONER | RM 45
 

 
1.    Phyto Placenta Extract
 
– Kandungan dan ekstrak tumbuh-tumbuhan yang ada di dalam toner dapat menenangkan kulit.
 

 
2.    Vitamin B3
 
– Kandungan Vitamin B3 di dalam toner dapat menyerap ke dalam kulit untuk memutihkan dan meningkatkan ‘Vitality’ kulit.
 
– Ia juga dapat membantu mengawal ketidakkeseimbangan yang terjadi di dalam kulit.
 
– Memberi kelembapan dan membuat kulit menjadi lebih bersih dan cerah.
 

 
Toner Rysya ialah jenis spray. Tidak mudah tumpah ! Gunakan toner selepas mencuci muka. Tepuk tepuk sikit muka tu bagi toner menyerap dengan lebih efektif. Jika mengunakan kapas, hanya sapu ratakan sahaja ! Mudah !
 

 

RYSYA 24K GOLD SERUM | RM 140
 

 
1. Pullulan
 
– Ia merupakan sejenis gula semula jadi ( Glucan ) yang terbentuk dari fungus A yang mengandungi Vitamin C & B12.
 
– Bertindak sebagai antioksidan
 
– Mampu menegangkan kulit dalam jangka pendek dan panjang
 

 
2.Glycine Soja ( Soya Bean )
 
– Antioksidan yang hebat kerana ia kaya dengan Vitamin C
 
– Mempunyai anti-penuaan yang bertindak sebagai pelindung kulit
 
– Melindungi kulit daripada radikal bebas
 
– Ejen anti-radang
 

 
3. Red Algae
 
– Sumber yang paling kaya dengan mineral, vitamin dan asid amino
 
– Membersih dan menyuburkan kulit
 

 
4. 24K Gold
 
– Meminimumkan kekurangan kolagen dan meningkatkan keanjalan kulit
 
– Merawat kulit dengan meningkat dan merangsangkan peredaran di dalam kulit
 

 
Penggunaan serum penting untuk penjagaan kulit muka kita lebih produktif dan melambatkan penuaan dan menjaga kehilangan kolagen muka.
 

 

RYSYA 24K GOLD MIRACLE CREAM | RM 140
 

 
1.    Red Algae
 
– Sumber yan gkaya dengan polisakarida semula jadi
 
– Meningkatkan fungsi daya tahan kulit
 
– Mengekalkan kelembapan semulajadi kulit
 
– Meningkatkan keupayaan kelembapan
 

 
2.    Soy Placenta Extract
 
– Mengurangkan kedutan
 
– Menggalakkan kulit supaya lebih cerah
 
– Kaya dengan biostimulans yang meningkatkan pernafasan sel kulit dan pengoksigenan
 

 
3.    Virgin Coconut Oil
 
– Menghidratkan kulit
 
– Menyerap, melembap dan melembutkan kulit
 
– Berkesan untuk membetulkan segala isu-isu gangguan kulit seperti eczema dan lain-lain
 
– Memberi perlindungan dari sinaran UV yang membahayakan Kulit
 

 

 

TESTIMONI RYSYA SKINCARE

 
 

 
Testimoni dari Illy Ariffin:-
 

 

 

 

 
Testimoni dari Yaya – yayaflanella.blogspot.com
 

 
I likeee! Bau dia wangi macam syampu. Bila pakai rasa macam sapu losyen lembut je. Tapi krim ni bukan sebarang krim okay! 24K Gold Miracle Cream ini memberi keajaiban dengan merawat kulit muka dari dalam tau. Best pakai krim ni. Yaya rasa jerawat Yaya yang nak tumbuh tak jadi tumbuh. Hihi ^^v
 

 

 

Tak pakai make up pun takpe asalkan penjagaan asas perlu ada okay! Cleanser, Toner, Serum dan juga 24K Gold Miracle Cream! Hihi 😉
 

 





Penjagaan asas kulit muka ini sangat penting !
 
Cleanser, Toner, Serum dan juga 24K Gold Miracle Cream!
 
Tak perlu make up bagai pun boleh lawa ! 😉
 

 

 
Untuk maklumat lanjut mengenai Rysya Skincare : 
 

 

Stokis RYSYA Skincare COD KAJANG, CHERAS, BANGI
 
Pengeposan di seluruh Malaysia – POSTAGE FREE !!
 
Instagram: @rysyaskincareselangor / #rysyaskincareselangor
 
 
Whatsapp: 012-6460421

Review shawl by exclusive la zara

Assalamualaikum w.b.t

Review sahwl by exclusive la zara