Tahniah Datuk Siti Nurhaliza atas berita mengenai kehamilannya - KhatyAiman Tahniah Datuk Siti Nurhaliza atas berita mengenai kehamilannya - KhatyAiman

Tahniah Datuk Siti Nurhaliza atas berita mengenai kehamilannya

khatyaiman | 11/13/2015 10:16:00 am | 4 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Tahniah dan alhamdulillah di ucapkan kepada penyanyi tersohor malaysia Datuk Siti Nurhaliza di atas berita mengenai kehamilannya yang telah memasuki bulan ke dua. Seronoknya nak dapat baby. Mesti ramai yang ternanti-nanti perkembangan terkini penyanyi ini. Bukan apa, kita sama-sama mendoakan supaya segalanya berjalan dengan lancar dengan izin dari Allah s.w.t. Mungkin ada sebabnya kenapa Datuk Siti tidak mahu terburu-buru mengumumkan berita mengenai kehamilannya. Jadi, semoga Datuk Siti akan menjalani kehidupan yang sentiasa di limpahi dengan pelbagai warna kehidupan yang menarik. 

Siti Nurhaliza sudah mengandung

Jika semuanya berjalan dengan baik dan rezeki menyebelahi, pe­nyanyi bergelar ‘si jantung hati Malaysia’ itu dijangka bersalin sekitar Jun atau Julai 2016.

“Ia, memang benar Siti Nurhaliza sudah mengandung. Kehamilannya kini dalam usia sekitar enam ke lapan minggu,” jelas sumber kepada Utusan Malaysia.
Bercakap tentang pilihan Siti Nurhaliza dan suaminya, Datuk Seri Khalid Jiwa untuk tidak terlalu terbuka akan soal kehamilan ini, sumber berkenaan memberitahu ia adalah satu tindakan yang dibuat atas soal berkaitan sensitiviti.

 
“Jika dilihat dalam kenyataan-kenyataan kepada media, baik Siti mahupun suaminya, Datuk Khalid sendiri tidak ‘mengiyakan’ berita kehamilan itu. Bagaimanapun, dalam masa yang sama, mereka juga tidak membuat ‘penafian’ kerana memang benar Siti sudah hamil. 

“Tindakan ini bukan untuk membuatkan orang lain tertanya-tanya, juga bukan niat mereka untuk menyembunyikan berita baik itu. Tetapi dalam usia kan­dungan yang masih terlalu awal lagi, eloklah tidak terlalu didedahkan.


“Apa yang penting, kita semua memberikan doa agar Siti Nurhaliza yang kita sayangi sentiasa sihat dan melahirkan bayi sulungnya dengan selamat pada tahun depan,” kata sumber yang terdiri daripada keluarga terdekat pasangan tersebut.

Pastinya ramai yang akan menanti perkembangan Toktie dari masa ke semasa termasuk lah khaty..hehehe

4 comments:

KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com