March 2016 - KhatyAiman March 2016 - KhatyAiman
Textual description of firstImageUrl

TIPS UNTUK KAUM ADAM YANG PLAN NAK KAHWIN 5 TAHUN LAGI

khatyaiman | 3/29/2016 03:06:00 pm | 3 Komen
Assalamualaikum w.b.t

TIPS UNTUK KAUM ADAM YANG PLAN NAK KAHWIN 5 TAHUN LAGI

Textual description of firstImageUrl

Google Flight Memasuki Malaysia

khatyaiman | 3/24/2016 01:38:00 pm | 1 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Google Flight  Memasuki Malaysia
credit thestar

iPhone SE : Apple iPhone paling murah

khatyaiman | 3/22/2016 02:00:00 pm | 0 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

Resepi mudah tauchu ikan tongkol

khatyaiman | 3/22/2016 12:11:00 pm | 3 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Resepi mudah tauchu ikan tongkol


Sekolah Cuti : Cuaca panas melebihi 39 darjah Celsius di Perlis, Kedah

khatyaiman | 3/22/2016 08:04:00 am | 1 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Textual description of firstImageUrl

Rose Emilia [2015] Skrin Di9 Full Telemovie

khatyaiman | 3/21/2016 04:56:00 pm | 0 Komen
Assalamualaikum w.b.t



Gaun Pengantin Jahitan Tangan 101 meter

khatyaiman | 3/16/2016 08:29:00 am | 2 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Petani moden : Menanam pokok taugeh

khatyaiman | 3/15/2016 11:08:00 am | 2 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

Resepi Mudah Puding Sumi

khatyaiman | 3/11/2016 10:17:00 am | 1 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Sedang hangat di perkatakan sekarang, apa saja yang berkaitan sumi menjadi santapan. Semua sudah pasti sangat menyelerakan. Maklumlah dengan cuaca sekarang yang agak panas, manisan yang berada di dalam peti ais menjadi bukan sahaja buruan anak-anak, akan tetapi orang dewasa juga menginginkannya.

Resepi Mudah Puding Sumi


Textual description of firstImageUrl

Percutian singkat di Pulau Langkawi part 3

khatyaiman | 3/10/2016 04:36:00 pm | 0 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Bersambung lagi episod di Pulau Langkawi. Seterusnya kami melawat ke serata tempat. Tapi sebab dah lewat petang, banyak tempat-tempat yang telah di tutup. Sempat bergambar sahaja di dapan Makan Mahsuri.

Percutian singkat di Pulau Langkawi part 3

BIASISWA DALAM DAN LUAR NEGERI UNTUK LEPASAN SPM 2015

khatyaiman | 3/05/2016 05:17:00 pm | 1 Komen

Biasiswa Maybank, Telekom Malaysia dan Yayasan Khazanah telah dibuka.

Tarikh tutup setiap permohonan adalah seperti berikut:

Telekom Malaysia: 11 March 2016
Maybank: 20 March 2016
Khazanah: 25 April 2016

Penajaan adalah untuk lepasan SPM 2015 bagi program dalam negara dan luar negara:

Maybank:
Universiti Tempatan dan Luar Negeri (UK/AUS):
Perakaunan, Kewangan, Pengurusan, Pemasaran, IT, Ekonomi, Perbankan, Aktuari, Matematik, Sumber Manusia, Psikologi, Perniagaan, Undang-undang, Statistik, Pelaburan, Pengurusan Risiko, Kejuruteraan.

Telekom Malaysia:
Universiti Tempatan dan Luar Negeri: (UK, AUS, France, Germany, S. Korea):
Kejuruteraan
Teknologi Maklumat/Multimedia
Pengurusan
Elektrik
Sains Komputer
Pemasaran
Komunikasi
Teknologi Maklumat
Ekonomi
Mechatronik
Sistem Jaringan dan Keselamatan
Statistik
Komputer
Analisis Data
Sains Aktuari
Programming dan Software
Multimedia dan Kreatif
Seni Layar

Yayasan Khazanah-Watan:
Universiti Tempatan Sahaja:
Engineering
Business
Medic

BIASISWA YAYASAN TM
http://adf.ly/1XJ399

BIASISWA MAYBANK
http://adf.ly/1XJ3Ku

BIASISWA
YAYASAN KHAZANAH WATAN
http://adf.ly/1XJ3aD

BIASISWA YAYASAN TENAGA NASIONAL
http://adf.ly/1XJ7eC

BIASISWA MUDAJAYA
http://adf.ly/1XJ85m

PENAJAAN PELAJAR PERUBATAN
http://adf.ly/1XJ7J2

PENGUMUMAN MODEL BAHARU PENAJAAN JPA   
Kerajaan telah bersetuju dengan Model Baharu Penajaan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) seperti butiran berikut:

Program-program Penajaan JPA bagi tahun 2016 ialah:
a. Program Penajaan Nasional (PPN);
b. Program Khas Kejuruteraan;
c. Program Ijazah Dalam Negara; dan
d. Program Lepasan Bursary di Institusi Pengajian Tinggi dalam Negara.

Semua penajaan baru JPA mulai tahun 2016 adalah dalam bentuk pinjaman boleh ubah dengan mekanisme perjanjian pinjaman seperti berikut:

a) Pinjaman boleh diubah kepada biasiswa dan dikecualikan daripada bayaran balik sekiranya graduan berkhidmat dalam perkhidmatan awam;

b) Graduan dikehendaki membayar balik 50% daripada jumlah pinjaman sekiranya memilih untuk bekerja dengan syarikat berkaitan Kerajaan (GLC); dan

c) Graduan dikehendaki membayar balik jumlah keseluruhan pinjaman sekiranya memilih untuk tidak berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam atau GLC.

Sumber: http://esilav2.jpa.gov.my/

Try n pass this around.  I know last year these wonderful messages helped some needy kids n families win some scholarships. 

Please share these opportunities within your networks��

1. Australia Award  Scholarship (http://australiaawardsindo.or.id)
2. LPDP Scholarsh hip (http://www.beasiswalpdp.org/index.html)
3. DIKTI Scholarship a. Dalam Negeri (http://www.beasiswa.dikti.go.id/dn/)b. Luar Negeri (http://beasiswa.dikti.go.id/ln/)
4. Turkey Government Scholarship (http://www.turkiyeburslari.gov.tr/index.php/en)
5. General Cultural Scholarship India (http://www.iccrindia.net/gereralscheme.html)
6. USA Government Scholarship a. (http://www.aminef.or.id/index.php)b. (http://www.iief.or.id)
7. Netherland Government Scholarship (http://www.nesoindonesia.or.id/beasiswa)
8. Korean Government Scholarship (http://www.niied.go.kr/eng/contents.do…)
9. Belgium Government Scholarship (http://www.vliruos.be/4273.aspx)
10. Israel … … xxx
11. Sciences Po France (http://formation.sciences-po.fr/…/the-emile-boutmy-scholars…)
12. Utrecht University Netherland (http://www.uu.nl/…/grantsandscholarships/Pages/utrechtexcel…)
13. Prasetya Mulya Business School Indonesia (http://www.pmbs.ac.id/s2/scholarship.php?lang=ENG)
14. Brunei Darussalam Government Scholarship (http://www.mofat.gov.bn/index.php/announcement)
15. Monbugakusho Scholarship Japan (http://www.id.emb-japan.go.jp/sch.html)
16. Paramadina University Master Fellowship Indonesia (https://gradschool.paramadina.ac.id/…/paramadina-medco-fell…)
17. PPM School of Management Indonesia (http://ppm-manajemen.ac.id/beasiswa-penuh-s2-mm-reguler/)
18. University of Twente Netherland (http://www.utwente.nl/internationa…/scholarshipsandgrants/…/)
19. Sweden Government Scholarship (http://www.studyinsweden.se/Scholarships/)
20. Chinese Government Scholarship (http://www.csc.edu.cn/laihua/scholarshipdetailen.aspx…)
21. Taiwan Government Scholarship (http://www.studyintaiwan.org/taiwan_scholarships.html)
22. United Kingdom Government SCholarship (http://www.chevening.org/indonesia/)
23. Panasonic Scholarship Japan (http://panasonic.net/citizensh…/scholarships/…/requirements/)
24. Ancora Foundation Scholarship (http://ancorafoundation.com)
25. Asian Public Intellectuals Fellowship Japan (http://www.api-fellowships.org/body/)
26. AUN/SEED-Net Scholarship (http://www.seed-net.org/index.php)
27. Art Asia Major Scholarship Korea National University of Arts (http://eng.karts.ac.kr:81/karts/board/list.jsp…)
28. Ritsumeikan Asia Pacific University Japan (http://www.apu.ac.jp/home/life/index.php?content_id=30)
29. Seoul National University Korea (http://en.snu.ac.kr/…/gradu…/scholarships/before-application)
30. DIKTIS Overseas Scholarship (http://www.pendis.kemenag.go.id/beasiswaln/)
31. Honjo International Scholarship Foundation Japan (http://hisf.or.jp/english/sch-f/)
32. IDB Merit Scholarship Programme for High Technology (http://www.isdb.org/irj/portal/anonymous…)
33. International HIV & Drug Use Fellowship USA (http://www.iasociety.org/fellowship.aspx)
34. Nitori International Scholarship Foundation Japan (http://www.nitori-shougakuzaidan.com/en/)
35. School of Government and Public Policy Indonesia (http://sgpp.ac.id/pages/financial-conditions)
36. Inpex Scholarship Foundation Japan
37. Asia University Taiwan (http://ciae.asia.edu.tw/AdmissionsScholarship.html)
38. Macquaire University Australia (http://www.mq.edu.au/…/macquarie_university_international_…/ .

Textual description of firstImageUrl

Cara Mudah Membuat Lulur Badan

khatyaiman | 3/04/2016 03:41:00 pm | 3 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Baru-baru ini masa sedang borak santai dengan group whatsapp, terkeluar satu episod menarik iaitu 'kahwin'..Macam-macam ada, malam nak berinai, mana nak pergi spa..Haihh,zaman khaty dah hampir 12 tahun berlalu.

Cara Mudah Membuat Lulur Badan

Textual description of firstImageUrl

Percutian singkat di Pulau Langkawi part 2

khatyaiman | 3/04/2016 10:16:00 am | 4 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Bersambung di episod 2. Lepas sahaja makan, kami ronda-ronda dulu sebab nak chek-in hotel pukul 2.00ptg. Jam di tangan menunjukkan pukul 12.30tgh. Jadi atur strategi supaya masa yang ada tidak dibazirkan atas jalan.

Fikir punya fikir, kami menuju ke UnderWater World dahulu. Panas terik sangat membahang menusuk sehingga ke dalam kulit. 


Jejak Kasih 22 Tahun Di Facebook

khatyaiman | 3/03/2016 07:57:00 am | 2 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Sudah lama tidak menggunakan perkataan jejak kasih, rancangan jejak kasih pun dah lama habis. Tengah baca akhbar metro, ternampak kisah jejak kasih yang begitu lama untuk di pertemukan. Mesti derita sangat waktu kehilangan itu, dan bahagia selepas bertemu kan.


Textual description of firstImageUrl

Kempen Derma Buku anjuran PROGRESS SMART Selangor

khatyaiman | 3/02/2016 01:12:00 pm | 0 Komen

Kempen Derma Buku anjuran PROGRESS SMART Selangor

CSR PROGRESS SMART Selangor

 
 
Assalamualaikum and hello lads!

Percutian singkat di Pulau Langkawi

khatyaiman | 3/02/2016 11:19:00 am | 6 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Pada hujung minggu yang lalu, khaty telah membawa anak-anak dan  mak ayah pergi ke pulau langkawi. Asalnya hendak pergi bersama suami, akan tetapi disebabkan kekangan cuti, jadi perancangan bertukar.


 

 

ASTRO : Drama Aku Bukan Bimbo

khatyaiman | 3/01/2016 03:34:00 pm | 2 Komen
Assalamualaikum w.b.t


KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com