Showing posts with label petua dan tips. Show all posts
Showing posts with label petua dan tips. Show all posts

Wajah Baru Tea By_Myna Lebih Exclusif

Tea By-Myna menggunakan kotak yang lebih kemas dan nampak exclusif

Assalamualaikum w.b.t

Lama tak update pasal tea by-myna. Sampai dah tukar guna kotak pun tak sempat nak update. Wajah baru te by-mya ini dah pun di gunakan sejak september 2016 lagi. Ramai yang begitu teruja dengan paket kotak yang tea by_myna yang baru ini. Lebih kemas dan exclusif. 


Paling best tak perlu nak asingkan lagi free gift sebab dalam kotak tea by_myna memang dah tersedia free gift tersebut. Ada yang dapat fruitytox dan blooming tea. Ianya sejenis bahan-bahan semulajadi yang pastinya baik untuk kulit.

 www.instagram.com/by_khaty9

 

JUS QALBI AL-EHSAN JUS PEMBERSIH KOLESTEROL

Assalamualaikum w.b.t

Baru-baru ini khaty ada terima parcel dari Jus Qlabi Al Ehsan. Bila buka ja parcel, memang bau herba sangat kuat. Jadinya khaty bagi dekat ayah khaty untuk cuba. Sebab khaty sedang mengandung dan masih alah, memang tak sesuai nak ambil jus qalbi ini.

JUS QALBI AL-EHSAN JUS PEMBERSIH KOLESTEROL

Minyak Herba Penawar Asma Dan Lelah

Minyak Herba Asma Mujarab Penawar Penyakit Lelah, Asma , Penat Dan Batuk

Assalamualaikum w.b.t

Penyakit asma, lelah dan penat sebenarnya nampak seperti sama sebab ianya merupakan suatu keadaan di mana kita sukar untuk bernafas secara normal. Seolah-olah ada suatu bebanan menghimpit bahagian dada kita. Bermula dari batuk sehinggalah sukar bernafas, sehingga terpaksa untuk dapat kan rawatan di klinik atau hospital berdekatan. Bukan mudah untuk mengubati penyakit asma, lelah dan penat ini. Pelbagai cara yang boleh kita lakukan, samada moden ataupun tradisional. Kedua-duanya kalau di buat secara elok, insyaAllah, pasti akan menemui penawarnya.
 https://www.facebook.com/PenawarSemputLelahDanAsma/


 

Resepi Mudah Kari Ikan Darat

Assalamualaikum w.b.t

Hai semua.Bersyukur kerana masih berceloteh hari ini. Nak masak apa pula ni?? Resepi Mudah Kari Ikan Darat. Sedap kan? Mana nak cari ikan darat ?? Mujur ada lagi tempat di kampung yang boleh memberi ruang kami sekeluarga untuk turun memancing ikan darat. 

Resepi Mudah Kari Ikan Darat
 

Resepi Mudah Sambal Tumis Ikan Darat

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah kerana masih lagi di beri nafas untuk berceloteh di sini. Resepi Mudah Sambal Tumis Ikan Darat. Sedap kan? Mana nak cari ikan darat ?? Mujur ada lagi tempat di kampung yang boleh memberi ruang kami sekeluarga untuk turun memancing ikan darat. 

Resepi Mudah Sambal Tumis Ikan Darat


Tips Perniagaan Berjaya

Assalamualaikum w.b.t

Pelamin cantik & murah hanya menggunakan tisu

Assalamualaikum w.b.t

Manjakan diri anda dengan Coffee Body Scrub By_Myna

Assalamualaikum w.b.t
coffe body scrub teatox legstea gojes tea

2 Resepi Kunci Kejayaan Yang Patut Anda Tahu

Assalamualaikum w.b.t

Resepi mudah membuat donut lembut


Aktiviti di teruskan lagi dengan mencuba untuk membuat kembali kuih donat lembut yang telah sekian lama di tinggalkan. Adunan dan cara untuk menghasilkan donut lembut agak mudah.

Bahan-bahan untuk membuat donut lembut
A
500g tepung blue key
1/2 sudu perasan pandan
50g gula caster
20g shortening
90ml air

B
Secubit tepung blue key
5g serbuk yis segera
50ml air

1 cawan gula aising

Cara-cara membuat donut lembut

Campurkan bahan A sehingga sebati
Gaulkan bahan B sehingga sekarang
Campurkan bahan A dan B sehingga sebati dan uli adunan sehingga lembut (adunan tidak melekat di tangan)
Rehatkan doh donut lembut selama 1/2 jam
Ambil acuan donut lembut untuk dapatkan saiz yang sekata.
Jangan di buang baki tepung yang bersaiz kecik kerana jika di goreng sekali memang sedap.
Setelah adunan donut lembut siap di bentuk,boleh lah memulakan acara menggoreng.
Angkat dan kemudian gaulkan bersama gula aising tadi

Dapat makan donut yang masih panas-panas serta di sediakan bersama air kopi, sudah pastinya anda akan  berasa sangat puas hati  dan sesungguhnya perut anda akan bernyanyi senang hati kekeyangan.

Selamat mencuba

Resepi mudah membuat pau gebu