April 2020 - KhatyAiman April 2020 - KhatyAiman

VITS LANCAR KEMPEN BANTUAN DERMA PAKAIAN PERLINDUNGAN DIRI (PPE) UNTUK HOSPITAL KUALA LUMPUR

khatyaiman | 4/28/2020 12:50:00 pm | 0 Komen

VITS LANCAR KEMPEN BANTUAN DERMA PAKAIAN PERLINDUNGAN DIRI (PPE) UNTUK HOSPITAL KUALA LUMPUR



Vit Makanan merupakan pengeluar dan pengilang jenama Vits yang telah bertapak di Malaysia sejak 1975 baru-baru ini telah mengambil inisiatif murni bagi bersama-sama membantu menangani masalah Covid 19 yang telah melanda Malaysia dan merebak secara globalnya ke seluruh negara.

RAMADAN #LEBIHBANYAKEKSTRA BERSAMA RAMADAN 2.0.2.0 OLEH TOUCH ‘N GO EWALLET

khatyaiman | 4/27/2020 12:23:00 pm | 0 Komen

RAMADAN #LEBIHBANYAKEKSTRA BERSAMA RAMADAN 2.0.2.0 
OLEH TOUCH ‘N GO EWALLET 

Juadah buka puasa kegemaran anda dihantar terus ke rumah dengan servis penghantaran makanan paling pantas di bandar-bandar utama dan dapatkan pulangan tunai berupa e-baucar, pembayaran zakat, derma dan tips harian bagi mengimarahkan Ramadan tahun ini!



Kuala Lumpur, 27 April 2020 – Situasi “normal baru” yang dialami semua rakyat Malaysia dalam tempoh PKP telah membawa erti berbeza untuk Ramadan 2020 bagi umat Islam di negara ini yang sedang mengerjakan ibadah puasa di bulan yang mulia pada tahun ini. 

Rendang : Cita Rasa Masakan Ibu di Rumah!

khatyaiman | 4/26/2020 01:39:00 pm | 1 Komen

Rendang : Cita Rasa Masakan Ibu di Rumah!

Shah Alam, April 26, 2020 :  1 Syawal bakal tiba dan rendang sudah pasti akan menjadi antara juadah utama di hari raya nanti. Dimakan bersama nasi, ketupat, lemang atau roti, rendang merupakan hidangan daging bersantan yang kaya dengan rempah ratus. Ia dimasak perlahan dan dihidang sama ada dengan kuah pekat atau boleh juga dikeringkan. Bagi ramai rakyat Malaysia, rendang suatu juadah istimewa setara dengan masakan ibu di rumah. 

Kepelbagaian Rasa dan Tekstur Rendang 
Setiap negeri di Malaysia mempunyai versi rendangnya sendiri, umpamanya Perak dengan Rendang Tok, Kelantan dengan Kerutuk, Pahang dengan Opor dan Johor dengan Rendang Ayam Johor. Bukan itu sahaja, setiap keluarga juga mempunyai resipi istimewa masing-masing dalam membuat rendang. 

Rendang Bagi Yang Baru Mencuba 
Bagi yang baru hendak mencuba memasak rendang, apakah kaedah yang boleh anda gunakan untuk menghasilkan rendang yang pasti digemari keluarga dan rakan taulan? 

Sebenarnya, apa yang membuatkan sesuatu rendang itu enak adalah empat komponen iaitu rempah ratus, pes, daging dan bahan asasnya iaitu santan kelapa berkrim. 

Bagi membantu anda menghasilkan juadah yang setara dengan masakan ibu dan mencipta tradisi rendang anda sendiri, Ayam Brand™ telah menghasilkan satu resipi rendang khas bagi yang baru mencuba. Resipi ini boleh anda ubah sesuai dengan peningkatan skill anda membuat rendang. Jadikan resipi anda unik dengan mencuba gabungan rempah ratus, ramuan pes dan daging kegemaran (daging lembu, ayam, itik, kambing) yang berbeza. Juga jangan lupa menggunakan santan kelapa yang terbaik. 

Bagi kami, sudah pastilah kami menggunakan Santan Kelapa Ayam Brand. Ketulenan dan kualitinya yang kaya berkrim benar-benar membuatkan kerja kami menjadi mudah. Produk Ayam Brand ini dijual dalam tiga pilihan iaitu Coconut Milk, Coconut Milk Trim (45% kurang lemak) dan Coconut Milk Super Light (75% kurang lemak berbanding Ayam Brand Coconut Milk). Dapatkan lebih banyak lagi resipi Ramadan dan Hari Raya Ayam Brand™ di http://www.ayambrand.com.my/raya2020 . 

Rendang Daging
Tempoh memasak: 2 jam
Hidangan: 8





Bahan-bahan
Rempah
3 bunga cengkih
3 bunga lawang
3 buah pelaga
2 asam jawa
5 daun limau purut dihiris halus
8 sudu besar kerisik (kelapa goreng yang dikeringkan)
1 batang kayu manis
1 sudu besar gula melaka secukup rasa
Garam secukup rasa

Pes (kisar halus)  
2.5cm lengkuas, dihiris
3 batang serai, akar sahaja, dihiris
7 ulas bawang putih, dihiris
6 bawang merah, dihiris
2.5cm halia, dihiris
12 cili kering, dibuang biji dan dihiris

Daging
1kg daging lembu, dipotong kiub

Santan Kelapa
1 liter Santan Kelapa Ayam Brand pilihan anda 
Minyak untuk menggoreng 
1 cawan air 



  1. Kisar bahan pes menggunakan blender.
  2. Panaskan minyak dalam kuali atau periuk besar. Tumis pes rempah, kayu manis, cengkih, bunga lawang dan buah pelaga sehingga naik bau.
  3. Masukkan daging dan gaul rata dengan adunan pes dan rempah sehingga berwarna keperangan dan daging menyerap rasa pes dan rempah. 
  4. Tuang santan dan kacau dengan perlahan sehingga hampir mendidih.
  5. Kecilkan api sehingga sederhana. Masukkan air asam jawa dan air, dan teruskan mengacau supaya daging tidak melekat pada kuali.
  6. Apabila daging sudah separuh masak, masukkan daun limau purut dan gula melaka. 
  7. Tuang kerisik dan tambah garam secukup rasa. Kacau dengan sempurna sehingga daging bersalut sepenuhnya dan dilitupi kuah. 
  8. Kecilkan api dan tutup dengan penutup. Biarkan rendang mereneh selama lebih kurang sejam sehingga daging menjadi lembut atau kuah rendang kering. 
  9. Hidang serta-merta atau biarkan sejuk dahulu sebelum disimpan. 

Apakah Resipi Istimewa Rendang Anda
Hadiah-hadiah menarik menanti anda! Masak rendang menggunakan mana-mana produk Ayam Brand dan buat kiriman Instagram atau Facebook. Tag @ayambrandmy di Instagram atau @ayambrandmalaysia di Facebook dan gunakan hashtag #beRAYAmbrand dan biar semua tahu ‘Apa Rahsia Rendang Anda’. Peraduan ini bermula pada 5 April dan berakhir pada 14 Jun dengan 16 hadiah mingguan dan dua hadiah utama untuk dimenangi!  

“RAMADAN TAKEAWAY” PROMOTION AT SHANGRI-LA’S RASA SAYANG RESORT & SPA

khatyaiman | 4/25/2020 08:00:00 am | 1 Komen

“RAMADAN TAKEAWAY” PROMOTION 
AT SHANGRI-LA’S RASA SAYANG RESORT & SPA

 
Penang, Malaysia, 21 April 2020 – Throughout the government enforced nationwide lockdown and the period coinciding with Ramadan, the Muslim fasting month, Shangri-La’s Rasa Sayang 
   
Resort & Spa presents “Ramadan Takeaway”, a selection of treats and feast to brighten up your meal times. With a choice of box sets for 2, 4 and 6 persons, every option comes packed with Malaysian favorites and desserts.
 
 

 
This limited time promotion is a convenient way for customers to ‘buka puasa’ in the comfort of their home with our authentic kampung fare takeaway spread, prepared just like the good old days, to be enjoyed with their loved ones, family and friends.

Available daily throughout the month of Ramadan, Signature Malaysian Cuisine dished out by the popular Spice Market Cafe culinary team include Ayam Kari Kapitan, Daging Masak Madu Berempah, Ikan Tiga Rasa, Udang Masak Sambal, Nasi Briyani, Malay Kuih which are then paired with assorted fruits and imported premium dates.

“Ramadan Takeaway” is available in three different menu options, Set A at RM350 for 6 to 7 persons, Set B at RM200 for 4 to 5 persons and Set C at RM100 for 2 to 3 persons.

Said Jegan Selvarajan, Cluster F&B Executive Assistant Manager, “Whether guests would like to break their fast or experience traditional Malaysian cuisine during this challenging time in the comfort of their home, we offer carefully selected dishes prepared from the freshest ingredients. Our goal is to provide a chance for Penangites to enjoy our Chef’s creations, since our food and beverage offerings have always been one of the strongest selling points for the resort.”

He added, “During the food preparation, we strictly follow all the precautionary measures to ensure the safety and wellness of our guests and colleagues. This include contact free delivery, tamper-proof packaging, regular disinfection practices, gloves and mask during food preparation, 
team member wellness checks and using only certified food supplier and products. 

For more information or to make an order, please contact Eva Hoe at 019-4090460 or email to eewah.hoe@shangri-la.com. All orders must be made 24 hours in advance. The mode of payment is either cash on delivery or credit card.

The order time is from 10:00 a.m. to 6:00 p.m. daily. The customer has the choice of picking up their orders at the Garden Wing Lobby or have they delivered without charge within the area of Batu Feringgi, Tanjung Bunga and Teluk Bahang only. All deliveries will be made 15 minutes earlier than the customer’s preferred timing.Shangri-La Hotels and Resorts, an iconic flagship brand of the Shangri-La Group, currently operates over 80 deluxe hotels and resorts with a room inventory of over 35,000. 

“We also received a surge of enquiries about call in orders and takeaways while the MCO is in place. In response to that encouraging level of interest, Rasa Deli and Spice Market Cafe compiled a list of their best sellers and some new additions available for self pick-up and delivery. Please refer to the attached Taste To Go menu featuring a combination of local and Western dishes plus our latest and humorous Tissue Paper Roll and Face Mask cakes!”


For more information, visit www.shangri-la.com.

NEW COMEDY ‘MONSTER BEACH’ PREMIERES ONLY ON CARTOON NETWORK

khatyaiman | 4/24/2020 08:00:00 am | 0 Komen
NEW COMEDY ‘MONSTER BEACH’ PREMIERES ONLY ON CARTOON NETWORK 
Animated in Malaysia, episodes air every weekend from Saturday, April 25 on Cartoon Network (Astro Ch 615 HD / 635) 

MALAYSIA, April 14, 2020: Summer just got a lot more exciting with an out-of-this-world tropical getaway you’ll soon discover in Monster Beach premiering on Saturday, April 25, 6:30pm on Cartoon Network (Astro Ch 615 HD / 635). New episodes air every weekend at the same time. Find out if surf-siblings, Jan and Dean will experience the best – or worst – summer of their lives!

 
Ahead of the premiere, get ready for this exciting holiday with a full-episode sneak peek on Cartoon Network APAC YouTube – https://bit.ly/SneakPeekOnYouTube or Facebook – https://bit.ly/SneakPeekOnFacebook (@CartoonNetworkAsia). S1E02: “Lagoon Goons” – When Amphibia mistakes two visiting lazy Aussie sealions for an endangered New Zealand species, the kids invent a translating app to uncover the truth of who they really are.  
Written and produced in Australia, it’s animated by Inspidea, a Malaysian-based studio behind other Cartoon Network originals such as Mighty Magiswords. 

Cartoon Network’s Monster Beach follows the frightfully funny adventures of surf-siblings Jan and Dean. Enjoying an endless summer vacation, they have a monster good time on the island of Iki-Iki hanging out with their laidback uncle and a bunch of mischievous, thrill-seeking monsters. 

Together with their new fiendish friends, they cruise around in hopped-up hot-rods to unravel the mysteries of a local surf legend and prevent the bad guys from ruining their fun. Monster Beach is much more fun than your typical tropical getaway. After all, life’s a real adventure when your friends are misfit monsters. 

This series is sure to become a monster hit from the very first wave! 

Catch the show on weekends from Saturday, April 25, 6:30pm on Cartoon Network (Astro Ch 615 HD / 635).

Cuka Epal – Rahsia Wanita Besi

khatyaiman | 4/23/2020 08:00:00 am | 1 Komen

Cuka Epal – Rahsia Wanita Besi

Anda bertemu wanita sepertinya setiap hari – sihat bertenaga. Yakin. Berpengetahuan dan berkebolehan. Mampu menguruskan kesibukan kerja, rumah tangga dan masa lapang dengan mudah.


Apakah rahsia Wanita Besi seperti ini?

Salah satunya ialah cuka epal, ramuan yang sekian lama digunakan sebagai penawar untuk merawat pelbagai masalah kesihatan. Banyak keluarga mengamalkan rahsia kecergasan dan kesihatan Wanita Besi ini.

Supaya anda lebih yakin, pilihlah produk organik yang diperakui seperti Alce Nero Organic Apple Cider Vinegar dengan komponen utama asid asetik serta bahan lain seperti asid laktik, asid sitrat, asid malik dan bakteri baik. Oleh kerana cuka epal sejenis asid pekat, pastikan anda larutkan satu sudu besar ke dalam secawan air terlebih dahulu sebelum meminumnya. Hanya sedikit cuka epal diperlukan untuk membawa hasil yang besar.

Berikut adalah beberapa cara Wanita Besi mengambil Apple Cider Vinegar supaya lebih berkesan.


Tingkatkan sistem imunisasi
Wanita Besi  jarang mendapat masalah kesihatan seperti batuk, selesema dan sakit tekak seperti orang lain. Pengambilan cuka epal yang mengandungi asid amino, kalium dan enzim membantu menguatkan sistem imun dan melegakan keletihan.¹ Cuba resipi berikut yang pasti dapat memberi tenaga di saat anda berasa lesu:
Tonik hangat! Kisar halia, lobak pedas, bawang, bawang putih, lada habanero, lemon, kunyit dan serai dalam sukatan sama. Tambahkan 100ml Apple Cider Vinegar. Tuang adunan ini ke dalam bekas kedap udara dan biar selama 14 ke 60 hari. Tapis bagi membuang cebisan tumbuhan. Tambah satu sudu besar tonik ini ke dalam secawan air panas atau teh ‘O’ untuk minuman berkhasiat yang merangsang sistem imun. 

Minuman cuka oren! Didih secara perlahan 100ml Alce Nero Organic Apple Cider Vinegar berserta 2 keping kulit kayu manis, sebiji oren yang dihiris, 4cm halia dan dua sudu besar madu organik selama 20 minit. Tapis ke dalam bekas kedap udara. Tambah satu sudu campuran bahan ini ke dalam 125ml air dan minum. 

Membantu menguruskan badan dan penyerapan nutrisi
Mengekalkan kesihatan dan berat badan ideal memang mencabar, tetapi Wanita Besi bijak menggunakan Apple Cider Vinegar dengan menambahkannya kedalam diet mereka untuk manjaga berat badan. Sains turut menyarankan kaedah ini. Satu kajian dalam Journal of Functional Foods pada tahun 2008 membuktikan penambahan satu sudu cuka epal ke dalam pemakanan mampu mengurangkan lemak pada perut selain membantu menyelesaikan masalah kesihatan lain.² 

Kebersihan mulut
Walaupun sibuk sepanjang hari, Wanita Besi sentiasa memiliki nafas yang segar dan kesihatan mulut yang baik. Rahsianya, tonik cuka epal yang diambil pada waktu pagi yang terbukti memiliki sifat antikulat yang membantu melawan radang membran mukus, menurut Journal of Prosthodontics, 2015.3

Menangani masalah senggugut 
Wanita Besi belajar mengatasi masalah senggugut dengan pengambilan Apple Cider Vinegar dari hari pertama hingga hari terakhir kitaran haid. Ia dipercayai dapat mengawal atur kitaran haid dan memendekkan tempohnya. Kandungan kalsium dan kalium dapat melegakan kekejangan otot yang menyebabkan kesakitan senggugut.4

Jadilah seorang Wanita Besi yang inovatif. Cuba resepi berikut untuk mengurangkan kesakitan senggugut:
Kehangatan teh cuka epal: Tambah 1 sudu kecil cuka epal, sehiris lemon dan separuh sudu kecil halia segar ke dalam secawan teh yang baru dibancuh. Jika mahu, anda boleh juga menambah sedikit madu.
Ketenangan teh hijau cuka epal: Bancuh secawan teh hijau. Sementara masih panas, tambah satu sudu kecil cuka epal dan sedikit pudina.
Tonik cuka epal dan kunyit: Kunyit adalah sejenis tumbuhan  berkhasiat yang sering digunakan sebagai penawar untuk kesihatan. Tonik kunyit juga boleh dijumpai di kedai-kedai organik. Tambah satu sudu kecil Apple Cider Vinegar ke dalam tonik kunyit anda bagi menghasilkan minuman penyembuhan yang menyegarkan.


Serlahkan ciri-ciri Wanita Besi pada diri anda dengan menjadikan penawar dan tonik Apple Cider Vinegar sebagai sebahagian daripada gaya hidup sihat.

Kami menggunakan Alce Nero Organic Apple Cider kerana ia dibuat daripada buah epal organik yang ditanam secara eksklusif di wilayah Trentino-Alto Adige dan bebas daripada racun perosak, baja kimia dan unsur GMO. Cuka epal ini kaya dengan rasa dan mempunyai tahap asid yang rendah, menjadikannya sesuai untuk penyediaan salad dan makanan lain. Berikan tubuh anda sumber tenaga ini dan jadilah seorang Wanita Besi setiap hari.

Ketahui lebih lanjut mengenai Alce Nero di https://alcenero.asia/recipes.html dan laman Facebook https://www.facebook.com/AlceNeroMalaysia/

Hospital Columbia Asia terbesar di Malaysia dibuka di Tebrau

khatyaiman | 4/22/2020 09:12:00 am | 2 Komen

Hospital Columbia Asia terbesar di Malaysia dibuka di Tebrau
Menyediakan khidmat kesihatan swasta yang berkualiti untuk masyarakat Johor

Columbia Asia telah memenuhi keperluan penjagaan kesihatan warga Malaysia selama lebih dari 20 tahun. Setelah berjaya melancarkan salah sebuah hospital utama kami, Columbia Asia Hospital – Iskandar Puteri, pada tahun 2010, kami sukacita memperkenalkan hospital kedua kami di Johor iaitu Columbia Asia Hospital – Tebrau.

New ‘Contactless’ Delivery & Self-Collect Options From Pizza Hut & KFC Malaysia

khatyaiman | 4/14/2020 01:13:00 pm | 0 Komen
Dalam Tempoh berkurung ni kita semua disarankan untuk tidak keluar rumah. Nak buat macam mana, kita sebagai rakyat kenalah ikut perintah kerajaan. Lagipun ini untuk keselamatan kita bersama.

Jadi diharap duduklah rumah tu diam-diam. Tak tahu nak makan apa? Takde hal sebab Pizza Hut & KFC ada sediakan khidmat ‘Contactless’ Delivery dan Self-Collet jadi korang tak payahlah nak fikir sangat nak masak apa tiap-tiap hari. Jom kita tengok menu-menu yang korang  mungkin berkenan.

KFC

 

1. Zinger Stacker

Lama tak makan burger? Lepasni korang tak payah nak berangan nak makan burger dah sebab dengan Zinger Stacker Combo, memang korang confirm akan puas disebabkan kepuasan dia yang memang next level lah kalau nak dikatakan. Dan kalau korang rasa malas nak order fries dengan air asing-asing, korang boleh je order Zinger Stacker Combo beza dia tak sampai RM5.00 pun. 

2.Soy Garlic Drumette

Tekak asyik menangis nak makan makanan Korea? Dengan Soy Garlic Drumette, korang boleh pujuk tekak korang tu dengan ayam yang dimasak style Korea ni. Memang sah tak cukup jarilah nak jilat disebabkan penangan Soy Garlic Drumette ni. Ramai yang suka dengan menu ni sebab tekstur dia yang rangup tapi juicy. Tambah pulak menu ni takdelah mahal sangat, paling rendah RM7.50 je. Kalau   korang rasa tak puas lagi, korang boleh up lagi bajet korang. Memang layan habislah!

3.Bargain Feast Bucket

Malas nak order menu banyak-banyak sebab family ramai? Apa kata korang try Bargain Feast Bucket n, memang kenyang satu family korang lepas makan menu ni. Sebab apa? Sebab dengan harga yang murah, korang dah boleh dapat 6 ketul ayam, whipped potato dan 2 tin minuman. Tapi kalau ahli keluarga korang ramai, korang boleh pilih di antara 6, 10 ataupun 12 ketul ayam cuma harga dia lain-lainlah tapi memang berbaloi.

Pizza Hut


1.Deluxe CheesePizza

Haa… dengar nama pun dah kecur air liur kan? Memang kenalah dengan nama dia disebabkan cheese yang diorang guna untuk buat pizza ni memang padan dengan nama  dia. Guaranteed puaslah tambah pula dekat yang memang gilakan cheese meleleh-leleh tu kan? Dengan pizza ni korang bolehlah tarik cheese dia macam main tarik-tarik tali. Memang korang takkan menyesal! 


2.Spicy Chicken Arrabiata Spaghetti

Kalau sebut Pizza Hut je mesti korang akan terbayang macam-macam jenis pizza yang memang tak boleh nak dinafikan kesedapannya, kan? Tapi korang kena ingat Pizza Hut pun ada  sediakan menu-menu selain daripada pizza contohnya macam Spicy Chicken Arrabiata Spaghetti ni. Spaghetti ni dia guna sos asam pedas jadi memang kenalah dengan korang yang minat makan pedas tu. Memang puas!

3.Roasted Drumettes Berempah

Kalau korang suka makan ayam berempah, korang bolehlah cuba rasa penangan Roasted Drumettes Berempah ni. Ha… jarangkan kedai makanan western jual menu melayu? Kalau fikir baik-baik, memang tak sesuai sebenarnya kategorikan Roasted Drumettes Berempah ni sebagai side memang tak boleh nak cakaplah betapa sedapnya rasa dia.

‘Contactless’ Delivery & Self-Collect

 

Seperkara lagi, kita boleh tentukan sama ada nak gunakan contactless delivery ataupun self collect secara terus dari Pizza Hut dan juga KFC Malaysia ni. Kita boleh tentukan sendiri cara mana yang kita nak. 

Boleh order secara atas talian dan pihak Foodpanda Malaysia sendiri boleh bantu untuk perkhidmatan pizza delivery secara terus sehingga ke rumah. Dengan cara begini semestinya kita tak perlu nak keluar dari rumah dan kita juga tak payah nak tanggung risiko untuk berada dalam satu masa yang lama pada suatu tempat. 

Foodpanda sangat komited untuk misi memudahkan rakyat Malaysia, terutama dalam tempoh ketidakpastian ini. Mereka juga akan terus bekerjasama dengan rakan kongsi dan perkhidmatan penghantarannya untuk memastikan semua pelanggan untuk restoran KFC dan Pizza Hut dapat menikmati hidangan kegemaran dengan mudah. 


KFC dan Pizza Hut juga turut menawarkan pelbagai promosi berbaloi kepada pelanggan seperti akan mendapat RM10 dari KFC sementara Pizza hut menawarkan ‘Beli Satu Percuma Satu’ (pizza saiz biasa) untuk setiap pesanan penghantaran. Pesanan boleh dibuat melalui laman web, aplikasi, dan Foodpanda. 

KFC, Pizza Hut, Foodpanda….. The best! 













Celebrate Xiaomi Mi Fan Festival 2020 on Shopee

khatyaiman | 4/03/2020 06:01:00 pm | 3 Komen

Celebrate Xiaomi Mi Fan Festival 2020 on Shopee 

 


KUALA LUMPUR, 3 APRIL 2019 – Global technology leader Xiaomi unveils the global Mi Fan Festival 2020 with a special Redmi Note 9S exclusively on Shopee. The Redmi Note 9S comes in a Limited Edition Grey variant for the 6GB + 128GB model. 



In conjunction with the Mi Fan Festival 2020, this limited edition Redmi Note 9S with only 2020 units available worldwide will also have the Mi Fan Festival 2020 logo engraved on the back of the phone. Mi Fans can get their hands on the 6GB + 128GB Global Version Redmi Note 9S for RM899 (RRP: RM949) when they purchase it on Shopee, and receive a complimentary Xiaomi Mi Smart Band 4 worth RM149. 



The celebration just keeps getting better. Happening from 7 to 9 April, the Mi Fan Festival 2020 gives a whole lot more savings back to Mi Fans in Malaysia with mouth-watering deals up to 80%. Stretch the Ringgit further and grab popular Xiaomi products at an exclusive price on Shopee.






On 7 April, stay tuned for Xiaomi’s special Shopee Live session showcasing the new Redmi Note 9S as well as other Xiaomi gadgets happening at 1PM and stand a chance to win a Limited Edition Redmi Note 9S! Mi Fans can also claim voucher from the store to enjoy RM10 off your bill with a min spend of RM100.


From 7 April onwards, celebrate Mi Fan Festival 2020 on Shopee via https://shopee.com.my/m/mi-fan-festival 
KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com